Кристиан Вигенин: Ще гласувам против кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК

3
Кандидатурата за председател на Европейската комисия остава под въпрос
Кандидатурата за председател на Европейската комисия остава под въпрос Снимка: БНТ

Кандидатурата за председател на Европейската комисия остава под въпрос

Кандидатът за председател на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, няма да получи пълната подкрепа от Алианса на социалистите и демократите. Това стана ясно от участието на евродепутата Кристиан Вигенин от БСП в предаването "Светът и ние".

Част от нашата група ще подкрепи фон дер Лайен, но не всички. Аз няма да я подкрепя. Имахме обсъждане с нея и мисля, че тя беше обтекаема в отговорите си. Не че отхвърля нашите политики, но и не поема ангажименти, заяви Вигенин.

Според него, фон дер Лайен не е убедителна като председател на Европейската комисия, а част от проблемите на Европейския съюз се дължат на недобрата работа на комисията. Вигенин е на мнение, че Европейският съюз има нужда от председател, който не се придържа към чиновнически подход, а по-скоро от човек, който гледа напред в бъдещето, е по-политически мотивиран и формира активни политики.

Ако искаме да променим отношението на гражданите към ЕС, имаме нужда от друг председател на ЕК, подчерта евродепутатът.

Политически баланс и бъдещи действия

По-умерените формации в Европейския парламент имат мнозинство, въпреки възхода на крайнодесните и консерваторите. Това според Вигенин дава възможност да се вземат мерки за по-спокойно функциониране на институциите.

Той посочи, че е необходимо да се работи за връщане на доверието на хората в Европейския съюз чрез конкретни политики в социалната и демографската сфера, както и в здравеопазването. Тези политики могат да бъдат заложени и през новата многогодишна финансова рамка на съюза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Учуден
    А "криско" дали няма да предложи кандидатурата на путака за на мястото на г-жа Урсула фон дер Лайен ....
  • 0
    1
    А-а-а-а-а-а,
    Ще се сетите вие, че трябва да отрежете главата на тая дърта, проста патка!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари