Кристиан Вигенин: Младите ще водят листите на левицата

0
Левицата се обединява за изборите
Левицата се обединява за изборите Снимка: Facebook / Кристиан Вигенин

Левицата се обединява за изборите

Заместник-председателят на БСП и евродепутат Кристиан Вигенин обяви, че на предстоящите избори за парламента левицата ще се яви със свежи лица и млади кадри. В ефира на предаването "Лице в лице" по bTV той подчерта, че добре познатите стари лидери на партията няма да оглавяват листите, като на преден план ще излязат нови лица.

Според Вигенин, за първи път лявото политическо пространство в България се обединява в широка коалиция, като съществува реален шанс за постигане на сериозни резултати. Левицата ще се яви на изборите в състава на коалицията „БСП – Обединена левица”, насочвайки вниманието си към решаване на реални политически въпроси, вместо вътрешни борби.

Той подчерта, че създаването на тази широка коалиция е ключов момент за българската левица, като отбеляза, че съдебните спорове и обжалванията на решенията, свързани с изключването на Корнелия Нинова и нейните приближени, няма да попречат на процеса. Вигенин изрази увереност, че тези вътрешни проблеми ще бъдат преодолени и че партията има достатъчно време да възвърне доверието на избирателите.

Той също така отбеляза, че няма да има опити от бившите лидери и членове на партията да саботират процеса на обединение. Новата коалиция ще включва както лица от БСП, така и нови участници от различни партии, като младите хора ще заемат важни позиции в листите.

Вигенин изрази твърдото си убеждение, че съдът няма да се намесва във вътрешните дела на БСП, след като Корнелия Нинова беше изключена от партията по всички уставни правила. По думите му, това е необходима стъпка към създаването на реална алтернатива за социална и справедлива България.

В края на интервюто той сподели и мнението си относно вътрешното напрежение в ДПС, изразявайки нежелание да избира между Ахмед Доган и Делян Пеевски, като подчерта, че левицата се стреми към обединение за по-добро бъдеще на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...