Кремъл: Владимир Путин е отворен за диалог с Олаф Шолц

0
Дмитрий Песков: Няма постъпило предложение от германска страна за телефонен разговор
Дмитрий Песков: Няма постъпило предложение от германска страна за телефонен разговор Снимка: © РИА Новости / Кирилл Каллиников

Дмитрий Песков: Няма постъпило предложение от германска страна за телефонен разговор

Владимир Путин е отворен за диалог с Олаф Шолц, съобщиха от Кремъл.

Руският президент Владимир Путин остава отворен за диалог с германския канцлер Олаф Шолц, според изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Информацията бе разпространена от руската новинарска агенция Интерфакс и препредадена от ДПА.

Кремъл: Оставаме отворени за контакт

"Многократно сме заявявали, че оставаме отворени за контакт", заяви Песков пред Интерфакс. Той подчерта, че до момента не е постъпвало предложение от германска страна за провеждане на телефонен разговор между двамата лидери.

Коментарът на Песков идва в отговор на изявление на германската външна министърка Аналена Бербок, която по-рано заяви, че руският президент вече не проявява желание за телефонни разговори с канцлера Шолц.

Последен разговор през декември 2022 година

Последният телефонен разговор между Шолц и Путин се е състоял през декември 2022 година. Тогава германският канцлер е призовал за дипломатическо решение на конфликта в Украйна и изтегляне на руските войски от страната.

През юни 2024 година Шолц заяви, че не изключва възможността за бъдещ разговор с руския президент, но подчерта, че такъв би имал смисъл само при наличието на конкретна тема за обсъждане.

Отношенията Москва - Берлин на най-ниско ниво

В началото на октомври 2024 година Песков коментира, че отношенията между Москва и Берлин са на най-ниското си ниво, но не по вина на Русия. Говорителят на Кремъл добави, че "на повърхността няма общи въпроси" между двете страни.

Въпреки това, Песков потвърди готовността на руския президент за диалог с германския канцлер, което би могло да сигнализира за потенциално размразяване на отношенията между двете страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Наркоман Зеленски
    До 9 - нещо си се объркал,ПеПераст - аз ходих в Германия да ми дадат ракети Таурис,ама ме наебаха местните продавачи на дюнер. Хареса ми ама Шолц ме изгони. Нищо де,ще се върна пак да ме изклатят,че като стана обезяна в московската зоологическа градина и няма да мога
  • 1
    9
    хухамаха
    Важното е, че владолфчето путлерчето ходило у авганистан да го порят рязаните талибани, ама и му харесало. Пак щяло да се върне жалкото хюмненеца кумунярско! И щяло да вземе и тролчетата кумунярски, че и те да намажат от кефа! ХАХАХАХАХАХА
  • -1
    8
    Мухахахахаха
    То само това да беше ами вече излезе информация,че БайПън не отишъл на сбирката в базата Рамщайн щото не искал да има нищо общо с киевската нашмъркана маймуна 🐒 мухахахаха
  • -2
    7
    До 6
    Дори и неграмотен бесарабски циганин като теб може да си намери информацията от вестник БИЛД хахаха все такива радостни новини ще идват от фронта за ужас на жалките укропитешки гниди мухахахаха
  • 3
    6
    Наркоман путлерчо
    Дават ни жалки копейки да лъжем, че Шолц спрял тежка техника за Окрайна, ама понеже сме тъпите руZZшлямски тролчета и пишем глупости. Важното е да вървят копейките от Пасоля на Мутрофанлата, а тъпите булгари да се връзват на лъжите и жалката пропаганда! ХАХАХАХА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари