Кремъл включи България в нов черен списък

0
Русия определи страната ни като носител на деструктивни нагласи, противоречащи на руските духовни и морални ценности
Русия определи страната ни като носител на деструктивни нагласи, противоречащи на руските духовни и морални ценности

Русия определи страната ни като носител на деструктивни нагласи, противоречащи на руските духовни и морални ценности

Руската Федерация предприема стъпки за улесняване на имиграцията на чужденци, споделящи нейните духовни и морални ценности. Това става ясно от документ, подписан от министър-председателя Михаил Мишустин на 20 септември 2024 година.

Решението идва в контекста на нарастващото геополитическо напрежение между Русия и Запада. То е продължение на указ, издаден от президента Владимир Путин на 19 август същата година, който предвижда "хуманитарна подкрепа" за лица, споделящи традиционните руски ценности, предаде ТАСС.

Списъкът, одобрен от Мишустин, включва 47 държави, определени като носители на "деструктивни нагласи, противоречащи на руските духовни и морални ценности". Сред тях фигурират почти всички страни-членки на Европейския съюз, с изключение на Унгария и Словакия, както и държавите от НАТО, без Турция. България също попада в този списък.

Извън Европа, в списъка са включени Швейцария, Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, Микронезия, Бахамските острови и Украйна. Любопитно е, че повечето от тези държави вече са били определени от Руската Федерация като "недружелюбни".

Новата политика предвижда опростена процедура за преместване в Русия за граждани на изброените страни, които не приемат т.нар. "деструктивни неолиберални нагласи" в родините си. От кандидатите за преселване няма да се изисква познаване на руски език, култура или история.

Този ход на руското правителство може да се разглежда като опит за привличане на съмишленици от чужбина и укрепване на идеологическата позиция на страната на международната сцена. Същевременно, той повдига въпроси относно потенциалното въздействие върху демографската ситуация в Русия и отношенията ѝ със страните, включени в списъка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Българин
    Не само е крайно време, но вече е наложително да започнат вендета срещу русофили и руснаци в България. Тази зараза, тази долна измет, трябва да бъде изчистена. Време е!!!
  • 0
    7
    Абслизатор
    В София се събраха най големите умирисници и боклуци на България.Алчни и изпедерастени селяндури,"важни". И помен няма от онези приятни,възпитани,вежливи и културни Софиянци с които сме се срещали през 70-те и 80-те години.Разложението дойде от бе се пе, се де се,де пе се, де се ,от техните наследници и гъзурковци.За интелигенцията изобщо няма да говорим Шунди и шундари ЛГБТ.
  • 3
    6
    русенец
    Докато Русия не включи София като цел, нямаме шанс за оправяне.:(
  • 4
    5
    Българин
    Напълно нормално - това е списък на лгбт клоаките от еврГейския съюз и лайНАТО
  • 5
    4
    русчуклия
    В Русе шестват модерни свини.Нашият град стана селска палячовщина.Градът ни е жертва на частни селски и криминални интереси.Всички са глухи и слепи,а останалите негласни крепители с мълчание.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари