Кремъл: Русия е готова да проучи плана за победа на Зеленски

1
Говорителят на Кремъл призовава за предпазливост при интерпретиране на медийни съобщения
Говорителят на Кремъл призовава за предпазливост при интерпретиране на медийни съобщения Снимка: Mikhail Metzel / TASS

Дипломатическият маратон на Киев: между надеждата за мир и геополитическите реалности

Кремъл ще анализира плана на Зеленски за прекратяване на войната.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че Москва ще проучи внимателно плана на украинския президент Володимир Зеленски за победа във войната срещу Русия, веднага щом бъде публикувана официална информация за него. Това изявление идва в навечерието на очакваното представяне на плана от страна на Зеленски пред американския президент Джо Байдън и други ключови фигури в Съединените американски щати.

Украинският държавен глава се подготвя да изложи своята визия за прекратяване на конфликта пред Байдън, както и пред потенциалните му наследници - Доналд Тръмп и Камала Харис. Очаква се това да стане по време на посещението му в САЩ, като кулминацията ще бъде обръщението му към Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) на следващия ден.

Въпреки че конкретните детайли на плана все още не са разкрити публично, анализатори смятат, че това е стратегически ход на Зеленски за убеждаване на Вашингтон и другите западни съюзници да увеличат подкрепата си за Украйна. Крайната цел изглежда е да се окаже натиск върху Москва за прекратяване на военните действия при условия, които са приемливи за Киев.

Песков подчерта необходимостта от предпазливост при анализа на медийните съобщения относно плана на Зеленски. "Смятаме, че не трябва да се анализират съобщения в медиите. Ако информацията за плана се появи в официални източници, ще я проучим, разбира се. Има много противоречива и ненадеждна информация, затова сме много внимателни в това отношение", заяви той, предаде Ройтерс.

Интересен аспект на ситуацията е споменаването от страна на украински официални представители за възможността Русия да бъде поканена на среща на високо равнище за обсъждане на решение на конфликта в рамките на новия план. Това предположение повдига въпроси относно потенциалните дипломатически маневри, които биха могли да последват.

В контекста на променящата се геополитическа ситуация, Песков коментира и неотдавнашното изказване на френския президент Еманюел Макрон относно необходимостта от преосмисляне на отношенията между Европа и Москва след края на войната в Украйна. Според говорителя на Кремъл е наложително създаването на "нова архитектура на сигурността" на европейския континент, която да гарантира и сигурността на Русия.

На фона на тези дипломатически маневри, Песков засегна и въпроса за изпитанията на руската междуконтинентална балистична ракета РС-28 "Сармат". Той заяви, че няма информация за провеждането на такива тестове, въпреки твърденията на експерти, базирани на сателитни изображения, за провал на изпитание миналия месец. Говорителят препрати въпроса към Министерството на отбраната на Руската федерация, от което до момента няма официален коментар по темата.

В заключение, Песков съобщи, че руският президент Владимир Путин ще проведе среща с ръководителя на института за изследване на атомната енергия "Курчатов" Михаил Ковалчук. Този факт подчертава продължаващия фокус на Русия върху развитието на ядрените технологии, независимо от текущата международна ситуация.

Развитието на събитията около плана на Зеленски и реакцията на Русия ще бъдат от ключово значение за бъдещето на конфликта в Украйна и за формирането на нови геополитически реалности в Европа и света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Учуден
    Ето за това говоря,какви преговори с победения ??? : "Файненшъл Таймс“: Военен брифинг - Русия надделява над украинските сили на източния фронт: Руската офанзива набра скорост през август, когато Украйна пренасочи хиляди от най-калените си войници, за да извърши изненадващо нахлуване в руската Курска област. Украйна се надяваше, че дръзката ѝ операция ще принуди Кремъл да пренасочи ресурси от Донецк, но това не се случи. Вместо това руските сили превзеха няколко града, като се приближиха на 8 км от Покровск и само на 4 км от Мирноград и стовариха мощта на руската армия върху двата логистични центъра в опит да ги превземат преди края на годината.
  • 1
    6
    Запознат бесарабски гей
    До 4 Извинявай,объркаха ме хапчетата за хормонална терапия и смяна на пола - исках да кажа: Да прав си, наистина УСрайна претърпя поражение и изгуби цели три област, а се чува и подготовка на референдум за провъзгласяване на Киевска Народна Република, споследващо присъединяването към Русия и прибирането на куросмук зеленски на уютно в московската зоологическа градина!
  • 0
    5
    Запознат
    До 4 Да прав си, наистина пРоссия претърпя поражение и изгуби цяла една област, а се чува и подготовка на референдум за провъзгласяване на Курска Народна Република, споследващо присъединяването към Украйна.
  • 0
    4
    Учуден
    Че какво я интересува Русия мирните планове на някой,който е претърпял поражение ? Обезяна Зеленски може да води преговори само от личната си клетка в московската зоологическа градина,преговори за колко банана да му отпуснат хахаха
  • 0
    3
    Мухахахахаха
    Ебаната в гъза бесарабска курва мартинчо пак се е изтропал с някакви престари новини с коментар 2,истината е,че Турция върти успешна търговия с Русия без да и пука за киевската плешива маймуна куросмук зеленски мухахахаахаха Министърът на търговията на Турция очаква търговският оборот с Русия да достигне 56 млрд. долара до края на 2024г. - заглавие на БТА,хахахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари