Кратер се отвори на улица във Велинград

0
Огромната дупка се е образувала след обилен дъжд
Огромната дупка се е образувала след обилен дъжд Видео: bTV

Огромната дупка се е образувала след обилен дъжд

На улица „Вела Пеева“ във Велинград внезапно се отвори голям кратер, който стресира жителите на квартала и предизвика незабавна реакция от местните власти. Дупката, с впечатляващи размери - дълбочина 2,80 метра и ширина над 2 метра, се появи след обилен дъжд, който доведе до разрушаване на асфалтовата настилка.

По думите на жители, като Ирена Пехливанова, кратерът се е образувал внезапно и е много дълбок. "Вечерта заваля дъжд. И на сутринта я имаше! Дълбоко е, да. И най-важното е, че аз не видях да се изхвърли пръст оттук", сподели Пехливанова, предаде bTV.

Лили Христова, друга местна жителка, отбеляза, че асфалтът вероятно е бил слабо положен, което може да е допринесло за образуването на кратера. "Не съм забелязала преди това какво е имало. Може би е бил тънък пластът на асфалта. И основата не е била хубава", каза Христова.

Според инж. Рени Тренова, управител на ВКТВ-ЕООД Велинград, основната причина за инцидента е обилният дъжд, който е компрометирал канализационната мрежа в района. "Причината да се получи този кратер най-напред е обилният дъжд, краткотраен, но много обилен. И в този участък е компрометирана самата канализационна мрежа. Правили сме много често продухвания с каналочистачната, но се оказа, след като се получи този кратер, че просто тръби няма", обясни тя.

Местните власти реагираха бързо, като отцепиха района и започнаха подготовка за спешен ремонт. "Целият район е отцепен. Пороят беше на 22 следобед. На 23 сутринта с д-р Коев бяхме на място. И отцепихме района. Д-р Коев извика управителя на фирмата, която ще подмени канализационната система между двете улици. И даже днес вече са закупени тръбите и работата започва от утре", добави инж. Тренова.

Очаква се ремонтът да започне в най-скоро време, като първоначалните мерки включват стабилизиране на района и подмяна на компрометираната канализационна система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари