Красивата Странджа се превърна в гробище за мъртви мигранти!

2
Гората в Странджа е превърната в сметище от преминаващите мигранти
Гората в Странджа е превърната в сметище от преминаващите мигранти Снимка: БТА / Архив

Всяка крачка в тази зелена планина крие ужасяващи находки - телата на бежанци

Странджа, една от най-красивите и мистични планини в България, се превръща в открито гробище за мигранти. Всяка крачка в тази зелена планина крие ужасяващи находки - телата на бежанци, загинали в опит да преминат през територията на страната. Тези шокиращи разкрития са направени от местни жители, които се страхуват да се разхождат в планината, информира "Флагман".

Местността около общините Средец и Малко Търново, където мигрантският поток е най-интензивен, е основното място на тези зловещи находки. Причините за смъртта на мигрантите са многобройни: глад, обезводняване, изтощение, сърдечна недостатъчност, инсулт, инфаркт или вирусни заболявания. Зимата много от тях умират от измръзване, а през лятото - от непоносимата жега. Някои прибягват до стимуланти за издръжливост, което често води до фатални последствия. Профилът на загиналите е почти идентичен - мъже между 18 и 40 години.

Навсякъде из планината смърди ужасяващо. Вече избягваме разходките по странджанските пътеки. Не знаем на какво ще се натъкнем – на група мигранти или на трупове. Превърнаха красивата ни Странджа в гробище. Преди всеки уикенд идвахме на село, сега все по-рядко“, сподели бургазлия, който има къща в село "Момина църква".

Проблемът не е нов. От години отделението по "Съдебна медицина" в УМБАЛ - Бургас е препълнено с непотърсени трупове на бежанци. Заради липсата на документи за самоличност, телата не могат да бъдат освободени за служебни погребения и се съхраняват в хладилници, предназначени за сладолед. Флагман.бг многократно е алармирал за тази ситуация и е призовавал компетентните органи да вземат мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 20
    1
    Превърнаха в морга
    земята ни.И все пръст размахват и все недоволни и все повече искат и пари и подчинение.Да си ги вземат, след като ги повикаха.Не ни имат за равностойни на себе си.Комшиите си прибират договорените средства и нямат такива проблеми.А ние безплатно съхраняваме трупове.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!