Красимира Катинчарова: Вие бавно унищожавате България, за да я продадете и да откупите себе си

1
Разтърсващо изявление на Красимира Катинчарова от ПП „Величие”
Разтърсващо изявление на Красимира Катинчарова от ПП „Величие”

Разтърсващо изявление на Красимира Катинчарова от ПП „Величие”

Народният представител от ПП „Величие” Красимира Катинчарова направи днес, 3 юли, емоционално и остро изказване от парламентарната трибуна преди решаващото гласуване на новото правителство. В речта си тя изрази силни съмнения относно способността на бъдещото правителство да се справи с ключови проблеми в страната, като корупцията, образованието и икономическото развитие.

"Как правителство ще подкрепи предприемачи?"

„На път сте да гласувате или да отхвърлите правителство, но аз имам няколко въпроса към всички вас, които сте участвали в съставянето или свалянето на правителства. Как правителство ще подкрепи предприемачи от дребния и средния бизнес, когато хора като Дънката във Варна или кметът на Доспат, който безчинства върху хората в продължение на 12 години, изгонват всеки предприемач и пречупват всеки гръбнак?” попита Катинчарова.

Тя подчерта, че дребният и среден бизнес е основата на икономическото развитие, но в настоящите условия, предприемачите са подложени на натиск и пречки, които спират техния растеж и иновации.

Образованието - критичен въпрос

„Как ще подобрим образованието като нямате идея как да се случва това? Българското училище не създава кадри. От него излизат консуматори и функционални неграмотни хора, които не умеят да мислят критично”, заяви Катинчарова, обръщайки внимание на факта, че образователната система в България се нуждае от дълбоки реформи.

Според нея, без сериозна промяна в подхода към обучението, младите хора няма да могат да се развиват и да допринасят за бъдещето на страната.

Корупция и медийна независимост

В изказването си народната представителка засегна и темата за корупцията и медийната независимост: „Как ще живее по-добре народът ни при подчинени медии и корумпиран съд и прокуратура, които действат като бухалки?

Тя посочи, че корупцията е пречка за развитието на демокрацията и правовата държава, а подчинените медии лишават обществото от обективна информация и критично мислене.

Екология и земеделие

Катинчарова също изрази загриженост относно екологичните проблеми и бъдещето на земеделието: „Как ще функционира туризмът, когато го убиват с ветрогенератори и соларни паркове? Как ще имаме земеделие и как ще изхраним децата си, когато земеделската плодородна земя се покрива със заводи за боклук, соларни паркове и т.н.?

Тя подчерта, че екосистемата и земеделските земи трябва да бъдат защитени, за да може България да гарантира продоволствената си сигурност и устойчивото развитие на регионите.

Заключителни думи

„Вие не сте показали и грам покаяние за всичко, което сте сътворили до сега, за да твърдите че ще подобрите нещо. Вие само бавно унищожавате България, за да може да я продадете и да се откупите”, заяви категорично Катинчарова в заключение.

Изказването на народната представителка предизвика бурни реакции в пленарната зала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    do 2
    Ти да не си от същите олигофрени, които са измислили и думата "вгъзраждане" или просто са я видяли от някъде и са я помислили за най-гениалното нещо на света и сега като я използват заедно с тази новата, мислите че трябва да ви присъдят нобелова награда?
  • -14
    2
    Ха-ха-ха
    Бахти тъпата шматка! По-тъпи са само слабоумните гласоподаватели на това "Безличие"
  • 14
    1
    Каква смела жена от "Величие"
    как точно и правилно казано в синтезиран вид.А тия от "силния"пол се държат като жалки страхливци, като мушмороци, загрижени само за себе си.Не им минават обаче вече тъпите номера.Целта им сега е да вземат те решенията за еврозоната, за да могат да теглят безлихвени заеми на гърба на народа.И каквото още може да се плячкоса от него/народа и изстрадалата ни земя.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари