Красимир Станков от МГ "Баба Тонка" покори върховете на астрономията

2
Русенски ученик грабна златото на Световната олимпиада по астрономия
Русенски ученик грабна златото на Световната олимпиада по астрономия Снимка: МГ "Баба Тонка"

Блестящо представяне на русенски ученик на световно състезание по астрономия

Красимир Станков, десетокласник от Математическа гимназия "Баба Тонка" в град Русе, постигна забележителен успех на международната сцена, завоювайки златен медал на престижната Международна олимпиада по астрономия (Open World Astronomy Olympiad). Събитието се проведе онлайн от 15 до 22 септември 2024 година, организирано от образователния център "Сириус" в Руската федерация.

Младият астроном си осигури участие в световния форум, след като спечели първо място и златен медал в своята възрастова категория (9-10 клас) на Националната олимпиада по астрономия. Националният кръг се състоя през май 2024 година в град Плевен, където Красимир демонстрира изключителни познания и умения в областта на астрономията.

Международната олимпиада постави пред участниците редица предизвикателства, разпределени в четири отделни кръга - теоретичен, практически, наблюдателен и експресен. Всеки от тези етапи изискваше задълбочени познания, аналитично мислене и бързи реакции от страна на състезателите.

Въпреки силната конкуренция и високите изисквания на олимпиадата, Красимир Станков успя да се пребори и да завоюва златен медал, утвърждавайки се като един от най-добрите млади астрономи в света. Това постижение е резултат от усилената му подготовка, отдадеността към науката и подкрепата, която получава от своите учители и семейство.

Успехът на Красимир не само прославя името на Математическа гимназия "Баба Тонка" и град Русе, но и затвърждава позициите на България като страна, която подготвя отлични кадри в областта на точните науки. Неговото постижение е вдъхновение за всички млади хора, които се интересуват от астрономия и природни науки, и показва, че с упорит труд и страст към знанието могат да се постигнат забележителни резултати на световно ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари