Красимир Каракачанов: Акцията срещу Румен Гайтански е свързана с изборите

0
Лидерът на ВМРО призова за масово гласуване, за да се преодолее купеният вот
Лидерът на ВМРО призова за масово гласуване, за да се преодолее купеният вот Снимка: БГНЕС

Лидерът на ВМРО призова за масово гласуване, за да се преодолее купеният вот

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че акцията срещу бизнесмена Румен Гайтански - Вълка и съпровождащите обвинения срещу него и Стоян Мавродиев са пряко свързани с политическата битка за власт в Движението за права и свободи (ДПС). В интервю за предаването "Денят ON AIR", Каракачанов посочи, че тези събития са част от по-широк политически контекст, който цели използване на скандали за лична изгода в рамките на предизборната кампания.

„Естествено, че в тази акция има политически нюанс и е свързана с изборите, а още по-конкретно - естествено, че е свързана с битката в ДПС за власт. От другата страна също нанасят удари по Пеевски, пускайки сигнали и т.н. Но България не може да стане заложник в една политическа партия“, заяви Каракачанов, визирайки вътрешните конфликти в партията и начините, по които политическите формации използват държавните институции за свои цели.

Политически чадър и банкови скандали

Красимир Каракачанов подчерта, че акцията срещу Гайтански и Мавродиев не е случайна, като според него случаят е част от по-голямата картина на политическите сблъсъци в страната. Лидерът на ВМРО отбеляза, че политическият чадър е реалност, когато държавните институции са овладяни от партиите и не функционират според предназначението си.

Той обърна внимание и на скандалите, свързани с Българската банка за развитие (ББР), която, според него, от години не изпълнява ролята си да подпомага малкия и средния бизнес, а е използвана за раздаване на кредити на приближени фирми. Каракачанов изрази скептицизъм относно възможността за справедливо разрешаване на случая, като посочи, че най-вероятно ще има обвиняеми, но не и осъдени.

„Как точно сега се откриха нещата? В момента се използва политическата ситуация. Ясно е, че всички са знаели за този кредит. От много години се говори, че тази банка не работи по предназначение“, заяви Каракачанов и добави, че страната се унищожава от собствените си политически формации.

Кризи и престъпност

Лидерът на ВМРО също така засегна редицата кризи, които според него разтърсват България. Той отбеляза сериозните проблеми в образователната система, където „от училищата и университетите излизат неграмотни хора“, както и в борбата с престъпността. Каракачанов изрази безпокойство относно разпространението на организираната престъпност и наркотрафика в страната, като обвини политиците, че покровителстват тези дейности, за да си осигурят гласове на изборите.

„Имаме проблем с престъпността - както битовата, така и тази, която се покровителства от политиците, защото това са техните избиратели, които гласуват срещу 50-100 лева“, каза той. Според Каракачанов, държавата се разпада под тежестта на политическата корупция и несправедливостта в обществото.

Призив за промяна

В заключение, Красимир Каракачанов призова за масово гласуване на предстоящите избори като начин за преодоляване на купения вот и политическата корупция. Според него, това е единственият начин да се постигне реална промяна в страната, освен ако хората не решат да прибегнат до по-радикални мерки като революция.

„Има два начина - хората да се ядосат и да излязат да гласуват масово, тогава купеният вот няма да е от такова голямо значение, другият вариант е да направят революция“, категоричен е лидерът на ВМРО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...