Крал Чарлз III отговори на писмо на ученици от Кърджали

3
Всичко започва като част от обучението по английски език на децата
Всичко започва като част от обучението по английски език на децата Видео: NOVA

Всичко започва като част от обучението по английски език на децата

Получаването на писма от британския кралски двор е необикновено преживяване, но за учениците от Средно училище "Владимир Димитров - Майстора" в Кърджали това вече се е случило два пъти. Преди няколко години те изненадващо получиха отговор на писмото си до кралица Елизабет Втора, а днес историята се повтаря, този път с крал Чарлз Трети, съобщи NOVA.

Три години по-рано кърджалийското училище получи писмо от кралския дворец в Лондон, след като учениците написаха своето първо писмо до кралицата в рамките на един нестандартен урок по английски език. Учителката Хабибе Мустафа решила да предизвика своите ученици, като им даде домашна работа, различна от стандартните учебни задачи. „Исках да излезем извън стените на класната стая и да разширим хоризонтите си. Задачата беше да използват английския език в реална ситуация“, споделя тя.

Първоначално децата се съмнявали дали писмото им до Нейно Величество изобщо ще стигне до кралския двор, но все пак написали съобщение, в което изразили възхищението си от мъдростта на кралицата и дългогодишното ѝ управление. „Не бяхме сигурни, че ще получим отговор, но беше хубаво да се надяваме. Бях много радостна, когато разбрах, че сме получили писмо от кралското семейство“, споделя Александра Ванчева, една от ученичките.

Селин Мустафа също признава, че не е очаквала отговор, но била много щастлива, когато го получила. Писмото пристигнало няколко месеца по-късно от канцеларията на кралицата.

Тази година госпожа Мустафа отново решила да предизвика своите ученици и им показала писмото от кралицата, за да ги вдъхнови. Тя поставила същата задача – този път да напишат писмо до новия монарх, крал Чарлз Трети. Виолета Симакович споделя: „Първоначално ми се струваше много трудно, но госпожата ни помогна и всичко стана по-лесно.“

Новото писмо до кралския двор било изпратено в края на учебната година. Дни преди началото на новата учебна година, учениците с голяма изненада получили отговор от краля. „Не очаквах, че ще дойде. След толкова време бях забравила за него. Когато разбрах, че е пристигнало, бях много щастлива“, споделя Симона Николова.

Тези две писма ще бъдат запазени в училището като скъп спомен и вдъхновение за бъдещите поколения“, уверява учителката Хабибе Мустафа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари