Крайнодесните постигнаха историческа победа в Германия

2
"Алтернатива за Германия" печели регионалните избори с 33% от вота
"Алтернатива за Германия" печели регионалните избори с 33% от вота

Първичните резултати от регионалните избори сочат, че "Алтернатива за Германия" печели в Тюрингия

За първи път от времето на Адолф Хитлер крайнодясна партия печели избори в германска федерална провинция. Историческото събитие се случва в Тюрингия, където първичните резултати от регионалните избори сочат, че "Алтернатива за Германия" (AfD) триумфира с 33 процента от гласовете. Втората позиция заема Християндемократическият съюз (ХДС) с 24 процента, информира NOVA.

Тази победа е значима не само поради историческия си характер, но и защото отразява нарастващото влияние на AfD, партия, известна със своите антиимигрантски и евроскептични позиции, особено в териториите на бившата Източна Германия. Въпреки това, партията може да срещне значителни трудности в опита си да оглави местното правителство в Тюрингия, тъй като останалите политически сили до момента отказват да се коалират с тях, изолирайки ги от управлението.

Реакциите след изборите са поляризирани. Протестиращият Рихард Хаберман изрази надежда, че "демократичните партии ще се обединят и ще формират правителство, за да не позволят на AfD да управлява. В противен случай, хората в Тюрингия ги очакват тежки времена". От другата страна, привърженикът на "Алтернатива за Германия" Дитер Нойдорф подчерта, че събития като нападенията в Солинген са сигнал за проблемите, породени от нелегалната имиграция и липсата на адекватни депортации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Всичкото циганор
    От Германия да се стяга и обратно за Бг да бачка по тоалетни и ресторанти и цехове и да троши камъни, за което ги бива само, а не да смучат социдлните фондове на немците. Цели циганорски маали се преселиха там в последните години, а лете си идват и задръстват Кауфланда да пълнят колички и да се фукат с нови коли и пари пред тия с висше образование , дето все още сме тук и работим във и за България .
  • 5
    3
    фена на Путин
    Замирисва на море. Предвид фекалиите в морето сещайте се какво означава. В брюксел оня вещица се осира от злоба.
  • -5
    2
    dgd
    Крайнодясна партия възникнала в бившето ГДР. Опорките с глинени крака.
  • 6
    1
    Мухахахахаха
    Много лоша новина за евроГейските куролапи,особено весело е споменаването на Хитлер,все едно Алтернативата има някакви връзки с национал-социализма мухахахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари