Костадин Костадинов: Вчера беше вторият Български Великден

3
Църквата показа, че е по-мъдра от държавата ни, заяви лидерът на "Възраждане"
Църквата показа, че е по-мъдра от държавата ни, заяви лидерът на "Възраждане" Снимка: Facebook

Църквата показа, че е по-мъдра от държавата ни, заяви лидерът на "Възраждане"

"Веднага след избора на новия патриарх на Българската православна църква, русофобската либерално-"демократична" общност изпадна в истерия". Това заяви лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук, като остро критикува реакциите на определени кръгове в обществото.

„Хора, никога изповядвали се, невземали причастие, които не знаят с коя ръка да се кръстят, с колко пръста да се кръстят, къде се палят свещи за живи и умрели в храма и най-вече незнаещи къде е входът на храма, изведнъж зареваха как щели да си сменят конфесията и да напускат църквата. Само че, обяснете ми - как е възможно атеист да си смени конфесията, и може ли да напуснеш църква, чийто праг не си прекрачвал?“ написа Костадинов.

Реакции сред духовните лица

Костадинов сподели и за реакциите на някои духовни лица, които, според него, открито заявяват намеренията си да напуснат Българската патриаршия и да се присъединят към Турската (т.нар. Вселенска) патриаршия. Лидерът на "Възраждане" нарече тези духовници "еничари" и ги обвини в национално предателство.

„Духовни лица, просветени във вярата, открито заявиха, че смятат да напуснат Българската патриаршия и да отидат към историческия архивраг на нашата църква, Турската (т.нар. вселенска) патриаршия. Е каква стана тя? Русофобите, които обвиняваха и не спират да обвиняват мнозинството от българския народ, че било предателско, след като не мрази Русия, изведнъж показаха истинската си същност - на удавени в омраза към всичко българско еничари-чуждопоклонници,“ заяви той.

Опасността за църковната независимост

Костадинов посочи, че подобни действия и изказвания разкриват реалната заплаха за независимостта на Българската православна църква. Той изрази благодарност към тези, които са помогнали да се разкрие тази заплаха и подчерта, че българите сега са по-осъзнати за опасностите, които грозят тяхната църква.

„Не всеки разбра колко голяма е заплахата за нашата църква от страна на фанариотите и гъркоманите в нея, които открито лелеят за „завръщане“ към Турската патриаршия и за унищожаване на българската църковна независимост. След вчерашния ден и омразата към църквата ни, демонстрирана от русофобските еничари, вярвам, че няма българин, който да не е разбрал каква огромна заплаха ни грозеше, и която, слава Богу, преодоляхме,“ добави Костадинов.

Втори Български Великден

Костадинов нарече избора на новия патриарх "втори Български Великден" или "църковният Трети март", като цитира проф. Дарина Григорова. Той заяви, че църквата е показала по-голяма мъдрост от държавата и призова държавата да се поучи от църквата.

„Ето защо вчера беше вторият Български Великден, или, както сполучливо се изрази проф. Дарина Григорова, църковният Трети март. Църквата ни показа, че е по-мъдра от държавата ни. Сега остава само държавата ни да се поучи от църквата,“ заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Гаварит Масква
    Коцето Копейкин заеба миризливата панелка и се уреди с голяма къща на брега на езеро със субсидийката която му дадоха балъците гласивайки за него. Мчи кво лошо, като има балъци ще има и тарикати, нова къща а гласувалите за него да лапат мухите, кой за квото е учил :) ахахаха
  • -2
    2
    Смех!
    Мангала Късопишков с провисналата джука на фона на китайско знаме! Нормално, то всичкото му е фалшиво.
  • -1
    1
    Евала на герб
    Само възраждане. Коцето е велик
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари