Костадин Костадинов: Разпадът на ДПС е една от най-добрите новини за последните 35 години

1
Въпреки спекулациите за връзките му с партия "Величие", Костадинов категорично отрече да има общо с нея
Въпреки спекулациите за връзките му с партия "Величие", Костадинов категорично отрече да има общо с нея Снимка: bTV

Въпреки спекулациите за връзките му с партия "Величие", Костадинов категорично отрече да има общо с нея

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов направи категорични изявления относно политическата ситуация в страната и влиянието на ДПС върху българската политическа система. В интервюто си в предаването "Лице в лице" по БТВ, Костадинов подчерта, че не е сигурен дали настоящите събития в ДПС усложняват или улесняват процеса по създаване на редовно правителство, но заяви категорично, че не вярва ДПС да подкрепи правителство на която и да било политическа сила в парламента.

"Не мога да кажа дали това, което се случва в ДПС, усложнява или улеснява процеса по създаване на редовно правителство, защото не вярвам ДПС да подкрепят правителство на която и да било от политическите сили в парламента. Случва се друго нещо, което е полезно. Разпадът на ДПС е една от най-добрите новини за последните 35 години в България," заяви Костадинов.

Политическата криза и статуквото

Лидерът на "Възраждане" описа българската политическа система като задушавана от две големи партии - ГЕРБ и ДПС. Според него, последните три години страната преживява сериозна политическа криза, която той нарича "криза на статуквото". Тази криза, по думите му, се дължи на упоритото съпротивление на установените партии да бъдат изместени от политическата сцена.

"Българската политическа система беше и продължава да бъде смазвана от два тежки камъка – това са ГЕРБ и ДПС. В последните три години ние сме в сериозна политическа криза – криза на статуквото. То отказва да изчезне и да отиде в миналото и е достатъчно силно, за да не допусне да бъде изместено напълно. С разпадането на ДПС има много добра възможност да се разсече този възел, който буквално души българския народ," добави Костадинов.

Отношението към "Величие" и Ивелин Михайлов

Въпреки спекулациите за връзките му с партия "Величие", Костадинов категорично отрече да има общо с нея. Той призна, че познава Ивелин Михайлов, идеолога на "Величие", от времето, когато Михайлов е започнал проекта на "Историческия парк" в село Неофит Рилски.

"Нямам конфликт с Михайлов. Много по-важното е, че 99 хил. български граждани, които гласуваха за тази формация, в момента се чувстват излъгани, омерзени и опозорени. Възможно е една част от тези хора никога повече да не отидат да гласуват. А ние политиците се борим за избирателна активност. Само и единствено свободният човек отива да гласува и само той управлява съдбата си сам," обясни още Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    скоро
    Разпадът на бандеронацистка УСрайна ще е още по добра новина,тогава шарлатани и мошеници като Простото и Ококореното ще трябва да се спасяват с бягство
  • -1
    11
    скоро.
    Разпадът на РФ ще е още по-добра новина. Но не за костя, ще е безработен след това.
  • 0
    10
    Лойд Остин
    До 8 Рокси,един и същ бесарабски пишкосмук е написал коментари 3 и 4,прехранва се с писане на гнусотии в този сайт и си мечтае да ми налапа черната мамба
  • 0
    9
    Лойд Остин до 4
    Палав бесарабски травестит си ти,вече и с турски имена се кичиш,явно някой манаф те е минал преди мен, Нека ти кажа обаче,че като падне Куролап Зеленски и тази некадърна измет с Простото и Ококореното начело,дето живеят от нашите грантове,ще се отече директно в мръсния канал както става с всички фекали.Неслучайно тази измет е известна като Пеевски Подлоги - ближат задника на ПеПеевски, никой няма да се спаси обаче,защото за бандеронацизъм ще има много строги наказания както по време на Нюрнбергския процес срещу идолите на Куролап Зеленски
  • -1
    8
    roxxy
    коментиращият с турското име явно е забравил възродителния процес
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари