Костадин Костадинов: Няма избирател на ГЕРБ, който да е гласувал за правителство, което да е подкрепено от ДПС

2
Председателят на  „Възраждане“ направи изказване във връзка с обсъждането и гласуването на правителство
Председателят на „Възраждане“ направи изказване във връзка с обсъждането и гласуването на правителство Снимка: Facebook

Председателят на „Възраждане“ направи изказване във връзка с обсъждането и гласуването на правителство

Костадин Костадинов каза от трибуната на Народното събрание, че демократичните държави не се делят на по-малко или по-много демократични, не се делят на източни, западни, северни или южни. Те или са демократични, или не са демократични и уточни, че в България не е проведен референдум за избор на западния политически модел.

Председателят на „Възраждане“ направи изказване във връзка с обсъждането и гласуването на правителство излъчено от ГЕРБ с подкрепата на ДПС.

Във връзка с изказването на Росен Желязков, че в България за първи път ще има кабинет без осигурено политическо мнозинство, Костадинов припомни, че такъв кабинет е бил съставян по-време на управлението на Пламен Орешарски, когато втората и третата политическа сила, тогава БСП и ДПС, без да разполагат с пълно мнозинство, но разчитайки на подкрепата на Волен Сидеров са излъчили правителство, съобщават от ПП "Възраждане".

Той допълни, че това правителство е катастрофа в политическата история на страната и за българската държава и посочи, че това действие на БСП води до рязко спадане на електоралната им подкрепа, като от тогава до сега подкрепата на БСП намалява, стигайки до 150 хил. гласа на последните избори.

Това, което виждаме в момента в България е прикрити и не толкова прикрити връзки между организираната престъпност и организираната държавност. Това е ли западният модел? Защото това е нашата държава в момент - моделът на олигархичния управленски модел, на корупцията, на политическото робство, на зависимостите.“, каза още Костадинов.

Костадин Костадинов се обърна към представителите на ГЕРБ и им припомни, че няма избирател на ГЕРБ, който да е гласувал за правителство, което да е подкрепено от ДПС.

И вие това го знаете много добре. Няма ваш избирател, който да подкрепя това да се превърнете в патерица на ДПС. И ако вие днес направите правителство, макар че ако всяка една от политическите сили в парламента си спази обещанията, вашето правителство днес няма да мине. Но ако все пак се случи, вие ще сполетите съдбата на БСП. Вашите избиратели няма да ви го простят. Вие ще провалите освен себе си и бъдещето на България. Защото ДПС не е политическа организация, а етнополитическа мафия. На тези хора ли искате да поверите съдбата на българския народ? На тях ли искате да станете патерица? Та те дори себе си не могат да управляват в момента.“, допълни Костадинов.

Председателят на "Възраждане" каза още, че няма нищо лошо да се отиде на нови избори.

От Възраждане смятаме, че този парламент все пак може да излъчи кабинет. Не е невъзможно, защото най-хубавото нещо на демокрацията е това, че имаш право на избор.“, каза в заключение председателят на „Възраждане“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари