Костадин Костадинов: Конституционният съд трябва да се закрие

1
Лидерът на "Възраждане"  коментира, че Конституционният съд за пореден път взема решения под натиск от страна на Делян Пеевски, защото това е неговият съд
Лидерът на "Възраждане" коментира, че Конституционният съд за пореден път взема решения под натиск от страна на Делян Пеевски, защото това е неговият съд Снимка: Костадин Костадинов / Facebook

Лидерът на "Възраждане" коментира, че Конституционният съд за пореден път взема решения под натиск от страна на Делян Пеевски, защото това е неговият съд

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов направи остри изказвания по адрес на Конституционния съд (КС) на България. Според него, последните решения на съда са взети под натиск и влияния от страна на политическите среди, по-специално от бизнесмена и политик Делян Пеевски.

В своята критика, Костадинов заяви: "Ако КС беше взел наистина правилно решение, той трябваше да отмени 100% всички, абсолютно всички промени в Конституцията. С частичното, на парче взето решение, той за пореден път се демаскира и показа, че, първо, не е конституционен, а е антиконституционен съд и второ, че е частна собственост. Тази институция просто трябва да се закрие."

Тези изказвания идват в отговор на последното решение на Конституционния съд, което според Костадинов е пример за "на парче" взето решение, което не отразява действителната воля на конституционните норми. Лидерът на "Възраждане" твърди, че съдът не действа в интерес на обществото, а под натиск и в полза на определени политически и икономически интереси.

Костадинов нарече Конституционния съд "антиконституционен" и добави, че тази институция не заслужава доверието на гражданите. Според него, КС не само, че не защитава конституционния ред, но и директно го нарушава, което според него е недопустимо в една правова държава.

Според мнението на политическия лидер, институцията трябва да бъде закрита, тъй като не изпълнява своята основна функция – да пази конституционните права на гражданите. Тези изказвания идват на фона на увеличаващите се критики към съдебната система в България, където обвиненията в политическа пристрастност и липса на независимост са чести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    112
    А бе то и ти си отдавна за затвора ,ама нейсе и това ще стане !
  • 4
    1
    666
    Там има политически лица, много са - филип димитроф, десислафа атанасофа, белазелкоф (той пък е върл поддръжник на смяната на половете и на лъгъбътъ перверзиите), константин пенчеф. Изпускам може би още някого. Но изброените нямат място там. При следващата смяна на АНТИконституционни съдии - ще приемат всичко що е против народа и България. Сега са 6:6. Перверзните в момента са 6, след това ще имат превес и смело можем да кажем: "Скръбна вест, почина Република България"! Аз също съм на мнение, че абсолютно всички текстове трябваше да бъдат обявени за противоконституционни. Двойното гражданство го оставиха, а това е абсурдно. Оставиха президентът да подбира премиер от МЕНЮТО на американския агент ристю! Екатерина Михайлова се изцепи, че е твърдо против служебните правителства и си каза, че, щом редовното правителство падне от власт - да си продължава да работи до провеждане на избори. Нормална ли е?! Все едно през 2020 година цял народ протестира срещу Пеефски и срещу Борисоф, той подава оставка, но продължава да управлява... И понеже Екатерина Михайлова е твърдо против И БЪлгария, очакваме тя да бъде следващата номинация за АНТИконституционен съдия, за да затвърди КОНЧИНАТА на Република България! Шестима АНТИконституционни съдии вероятно са хора, но не са българи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари