Костадин Костадинов: Делян Пеевски може „да изяде“ Бойко Борисов

0
Лидерът на ГЕРБ е наясно с това, затова не иска правителство само с ДПС, добави Костадинов
Лидерът на ГЕРБ е наясно с това, затова не иска правителство само с ДПС, добави Костадинов Снимка: bTV

Лидерът на ГЕРБ е наясно с това, затова не иска правителство само с ДПС, добави Костадинов

Делян Пеевски може „да изяде“ Бойко Борисов и лидерът на ГЕРБ е наясно с това, затова не иска правителство само с ДПС. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV лидерът на партия „ВъзражданеКостадин Костадинов.

Няма откъде другаде да дойде подкрепата за правителството на ГЕРБ, освен ако партия „Величие“ не проведе разговор с първата политическа сила в парламента, защото ПП-ДБ ясно и категорично заявиха, че няма да ги подкрепят. А ние изначално сме казали, че единственото правителство, което ще подкрепим, е това с мандата на „Възраждане“, поясни той.

Костадинов подчерта, че двете водещи парламентарни партии – ГЕРБ и ДПС, все по-често се възприемат от хората като една и „това е много лошо за ГЕРБ“.

„Ние – гражданите, имаме все по-големи основания да ги наричаме не ГЕРБ-СДС, а ГЕРБ-ДПС. Досега Бойко Борисов беше човекът, който доминираше всячески в българската политика. Той ръководеше политическите процеси и можеше „да изяде“ всеки свой партньор, когато си поиска. В тази ситуация обаче той се сблъсква с партньор, които може да изяде него“, каза още той.

Лидерът на „Възраждане“ е категоричен, че именно по тази причина Борисов иска трета партия, която да стане партньор в бъдещата изпълнителна власт.

Още повече, че ние имаме сведение, че в ПП-ДБ има отделни депутати, които са готови да окажат необходимата подкрепа срещу министерски или посланически пост. Мисията за съставянето на кабинет на малцинството не е невъзможна, макар това управление да е нестабилно“, допълни Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари