Кораби на китайската брегова охрана акостират във Владивосток

0
"Мейшан" и "Хюйшан" пристигнаха за съвместни операции в Японско море
"Мейшан" и "Хюйшан" пристигнаха за съвместни операции в Японско море Снимка: Асен Игнатов / Архив

"Мейшан" и "Хюйшан" пристигнаха за съвместни операции в Японско море

Два кораба на китайската брегова охрана пристигнаха в руското пристанище Владивосток, подготвяйки се за серия от съвместни военноморски учения и патрули с руските сили. Визитата на корабите "Мейшан" и "Хюйшан" е част от планираното сътрудничество между двете държави в областта на морската сигурност.

Представителството на Министерството на външните работи на Руската федерация във Владивосток потвърди пристигането на китайските кораби, като обяви: "По време на посещението са планирани редица мероприятия, включително съвместни учения и патрули".

Съвместните маневри, които ще се проведат в акваторията на Японско море, известно също като Източно море, са насрочени да продължат до 20 септември 2024 година. Тези учения се разглеждат като демонстрация на нарастващото военно сътрудничество между Китай и Русия, особено в стратегически важния Тихоокеански регион.

Пристигането на китайските кораби във Владивосток идва в момент на засилено геополитическо напрежение в региона, като много анализатори виждат в това ясен сигнал към западните държави и техните съюзници в Азиатско-тихоокеанския регион.

Владивосток, най-големият руски пристанищен град на Тихия океан и дом на руския Тихоокеански флот, играе ключова роля в морската стратегия на Русия в региона. Съвместните учения с Китай подчертават значението, което и двете страни отдават на морската сигурност и контрола над стратегически морски пътища.

Това посещение и предстоящите учения са част от по-широка тенденция на задълбочаване на военното сътрудничество между Москва и Пекин, което включва редовни съвместни военни учения, обмен на технологии и координирани дипломатически позиции по ключови международни въпроси.

Международната общност внимателно следи развитието на тези отношения, особено в контекста на глобалните геополитически промени и нарастващото съперничество между великите сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Мухахахахаха
    До Япония, но друго си е форумен "географ"-имбецил да ти го каже ...
  • 0
    11
    Учуден
    Примитив, явно не ти е неудобно да демонстрираш простотията си и умствената недостатъчност в този сайт. Та къде казваш е Японско море...
  • 0
    10
    хи, хи,
    „Учуден 21:20 | 17.9.2024 г. егати, поне мълчи, за да си мислят хората, че си умен:)“ Защо повтаряш това, което отдавна ти казаха да направиш?!? Верно нямаш собствена мисла!😁😁😁
  • 0
    9
    егати
    ...каза Учудения имбецил пред огледалото хаха
  • 1
    8
    Учуден
    егати, поне мълчи, за да си мислят хората, че си умен:)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари