Копривщица празнува "брабоя"

0
Копривщица празнува "брабоя"
Копривщица празнува "брабоя" Видео: NOVA

Местните жители популяризират картофопроизводството в региона

В живописното средногорско градче Копривщица се провежда традиционният "Празник на копришкия брабой" - колоритно събитие, посветено на един от основните поминъци в региона - отглеждането на картофи.

Местни традиции и поминък

"Брабой" е местното наименование за картофите, които играят ключова роля в икономиката и културата на Копривщица. Този празник не само отбелязва значението на картофопроизводството за района, но и подчертава богатите традиции и фолклор на средногорския град, предава NOVA.

Призив за подкрепа на земеделските райони

Националната асоциация на българските картофопроизводители използва случая, за да отправи важно послание към българското правителство. Организацията призовава за повече внимание и подкрепа към райони като Копривщица, където земеделието, и по-специално картофопроизводството, е основен източник на доходи за местното население.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари