Концлагер за кучета край Враца

0
Девет породисти кучета бяха спасени от нехуманни условия - хранени са с царевица и жито
Девет породисти кучета бяха спасени от нехуманни условия - хранени са с царевица и жито

Девет породисти кучета бяха спасени от нехуманни условия - хранени са с царевица и жито

Драстичен случай на нехуманно отношение към домашни любимци разтърси Враца.

Природозащитници и контролни органи във Враца се натъкнаха на шокиращ случай на нехуманно отношение към домашни любимци. Единадесет породисти кучета бяха открити в крайно лошо състояние във вилна зона край града, информира bTV.

Разкриване на случая

Случаят излезе наяве, когато местна жителка, Вера Ангелова, случайно се натъкна на ужасяващата гледка в отдалечен имот. "Видях потресаваща гледка на умиращи кучета. Не е допустимо мъж и жена да гледат животни и да са в това състояние", сподели тя пред медиите.

Намеса на властите

След сигнал от Ангелова, на място пристигнаха представители на неправителствени организации, полиция и ветеринари. Проверката разкри, че кучетата са в изключително тежко състояние - някои толкова изнемощели, че не можеха да се изправят на крака.

Състояние на животните

Сред най-засегнатите бяха две кучета от порода алабай, които според експертите имаха само няколко дни живот. Пламенка Калинкина, представител на неправителствена организация, коментира: "Този алабай има няколко дни живот, дого аржентиното до него, малко повече, може би около месец."

Освен това, бе открито петмесечно кавказко овчарско куче с двойно по-малки размери за възрастта си. Купичките за вода бяха празни, а за храна пред някои от животните имаше остатъци от царевица.

Реакция на собствениците

Стопаните на имота първоначално отказаха да коментират ситуацията подробно, твърдейки, че някои от кучетата в най-тежко състояние са им били предадени от друг човек. На въпроса дали се грижат за животните, те отговориха с ирония.

Намеса на ветеринарните власти

Цветелина Тодорова, директор на Областната дирекция по безопасност на храните - Враца, обяви предприетите мерки: "Незабавно да се осигури ветеринарно-медицинска грижа, незабавно да се удължи над пет метра поводът на животните, незабавно да се осигури идентификация, ваксинация и обезпаразитяване на тези животни."

Международна реакция

Майкъл Таис, представител на неправителствена организация от Германия, изрази шок от ситуацията: "Изобщо не мога да си представя, че това е възможно. Аз съм от Германия. Ако това се случи там, незабавно се реагира, отнемат се, а собствениците биват наказвани."

Развръзка

След повторна намеса на властите и представители на Общината, собствениците най-накрая се съгласиха да предадат 9 от 11-те кучета. Животните бяха изведени от имота и спасени, което бележи успешен край на тази тревожна ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    весо
    А за Русенските котки кога плащаме си данъците и таксите отиваш на автомивка и като паркираш котката се качила на а-ла,а има и т ъп аци които подпират контейнерите да не се затварят капаците
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари