Конфликт за имот завърши с братоубийство и тежка присъда

0
68-годишен мъж ще лежи 10 години за смъртта на сестра си
68-годишен мъж ще лежи 10 години за смъртта на сестра си

68-годишен мъж ще лежи 10 години за смъртта на сестра си

68-годишен мъж от село Станец беше осъден на 10 години лишаване от свобода за убийството на собствената си сестра. Присъдата беше произнесена по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Търговище.

Фатален спор в центъра на града

Инцидентът се разигра в центъра на град Омуртаг, където 67-годишният тогава Б.М. и 62-годишната му сестра се срещнали. Дългогодишното напрежение между тях, породено от спорове за наследство, ескалирало в ожесточена караница. Пред очите на множество шокирани граждани, Б.М. извадил нож и нанесъл смъртоносен удар на сестра си.

Корените на конфликта

След смъртта на родителите им отношенията между брата и сестрата се влошили драстично. Основната причина за раздора били разногласията около наследството, които в крайна сметка довели до съдебни битки. В хода на изпълнително производство, имотът с бащината им къща бил изнесен на публична продан.

Ескалация на напрежението

Ситуацията се усложнила допълнително, когато близък на семейството на сестрата придобил спорния имот. Това предизвикало силно недоволство у Б.М., който многократно се настанявал да живее в необитаваната къща без съгласието на новите собственици. Поведението му станало все по-агресивно, включвайки груби обноски и заплахи към роднините си и новите собственици.

Фатална среща

Именно този дългогодишен конфликт довел до фаталната среща на 7 септември 2023 година. След поредния спор, Б.М. извършил непоправимото - убил сестра си пред очите на множество свидетели в центъра на Омуртаг.

Съдебно решение

Окръжната прокуратура в Търговище повдигна обвинение срещу Б.М. Съдът постанови 10-годишна присъда лишаване от свобода, която осъденият ще изтърпява при строг режим. Важно е да се отбележи, че присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Гърни Спасовски
    Един живот в кочината струва 10 години минус 3 след Апелативния минус 30 % за добро поведение = 4 години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари