Конфискувани автомобили от полицията „окупираха” паркоместата в столичен квартал

1
Полицейските управления в София изпитват трудности със съхранението на конфискуваните автомобили
Полицейските управления в София изпитват трудности със съхранението на конфискуваните автомобили

Полицейските управления в София изпитват трудности със съхранението на конфискуваните автомобили

Автомобили, отнети от полицията след нарушения с алкохол и наркотици, заеха паркоместата на жителите в столичния квартал „Дружба“. В четвъртък жители на квартала подадоха сигнал до NOVA, в който съобщиха за затруднения при придвижването по тротоарите, тъй като паркоместата са били заети от тези превозни средства. Проблемът възниква, защото полицията няма конкретно място, където да съхранява отнетите автомобили, които са конфискувани при нарушения.

В петък сутринта пред 8-о районно управление жена, която е изпратила сигнала до медиите, обясни, че предния ден пешеходците буквално не са имали достъп до тротоарите. „До вчера положението в квартала беше кошмарно за всички нас. Въпреки това, днес кварталът изглежда отново добре, както преди промените в закона“, сподели жената.

Кметът на район „Искър“, Ясен Русев, също коментира случая, като подчерта, че преместването на автомобилите е резултат на упоритата работа на районната администрация и полицията. Той добави, че проблемът с паркирането на отнети автомобили пред полицейските управления в София е сериозен и трябва да бъде решен бързо.

„Законът е правилен, но когато няма координация между институциите, възникват такива кризисни ситуации“, посочи Русев.

По думите на Русев, автомобилите вече са преместени и са на безопасно място. В същото време Столичната община обяви, че е осигурено финансиране за изграждане на специален паркинг, предназначен за съхранение на отнетите превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари