Колоездачна обиколка на България стартира утре

0
Въвеждат се временни ограничения на движението
Въвеждат се временни ограничения на движението

Въвеждат се временни ограничения на движението

От утре, 25 август, започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България, която ще продължи до 29 август. Във връзка с това поетапно ще бъде въведена временна организация на движението в различни участъци на републиканската пътна мрежа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Шофьорите се призовават да карат внимателно и да следват пътната сигнализация, за да се осигури безопасността на участниците в състезанието и останалите пътуващи.

Промени в движението по време на етапите

По време на колоездачната обиколка движението ще бъде ограничено в определени участъци, като временната организация на движението ще се въвежда непосредствено преди преминаването на колоната. Водачите на превозни средства ще трябва да се съобразяват с наличието на пилотни автомобили, които ще водят колоната. Въпреки ограниченията, в засегнатите участъци ще бъде осигурен достъп за линейки, пожарни и други превозни средства със специален режим на движение.

Етапи на обиколката

На 25 август, първият етап на обиколката ще започне от София и ще премине през Подбалканския път I-6 по маршрута София – Пирдоп – Кърнаре, след което ще продължи по път II-35 до Троян. Стартът на състезанието е в 13:00 часа в София, а финалът ще бъде в Троян.

Вторият етап, на 26 август, ще премине през маршрута Троян – Габрово – Казанлък. Състезанието ще стартира в 14:30 часа от Троян и ще премине през обхода на Габрово и прохода „Шипка“, завършвайки в Казанлък.

На 27 август третият етап ще покрие Подбалканския път I-6 с маршрут Казанлък – Сливен – Айтос – Бургас. Състезателите ще стартират в 12:55 часа в Казанлък и ще достигнат до финала в Бургас.

Четвъртият етап ще се проведе на 28 август по път II-99, като стартът е в Приморско в 13:00 часа. Финалът ще бъде в Сливен, а състезателите ще преминат през участъци от Бургаската област, както и през „Петолъчката“ и други основни пътни отсечки.

Последният, пети етап, ще се състои на 29 август по маршрута Сливен – Казанлък – Габрово. Стартът ще бъде даден в 13:30 часа в Сливен, а финалът на състезанието ще бъде в Габрово.

Препоръки за шофьорите

От АПИ апелират към шофьорите да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост по време на провеждането на състезанието. Важно е да се спазват правилата за движение, за да се избегнат инциденти и да се осигури безопасността на всички участници в движението. Шофьорите трябва да избягват рискови маневри и да спазват необходимата дистанция между превозните средства.

За допълнителна информация относно пътната обстановка гражданите могат да се обърнат към интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и да се свържат по телефона на номер 0700 130 20, който работи денонощно. Ситуационният център на АПИ функционира целогодишно и предоставя актуална информация за състоянието на републиканските пътища.

История и значимост на обиколката

Международната колоездачна обиколка на България бе възстановена преди четири години от Българската федерация по колоездене. Историята на това събитие започва на 21 август 1924 г., когато е даден старт на първата Обиколка на България. На стартовата линия на площад „Народно събрание“ в София тогава се нареждат 21 състезатели от девет колоездачни дружества, като първият етап е от София до Враца, покривайки разстояние от 121 километра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...