Колко ще ни струва да посетим Експо центъра "Уста Колю Фичето"?

2
Центърът бе изграден по европроект заедно с реставрацията на моста на Колю Фичето
Центърът бе изграден по европроект заедно с реставрацията на моста на Колю Фичето Снимка: byala.bg

Центърът бе изграден по европроект заедно с реставрацията на моста на Колю Фичето

Общинските съветници в Бяла ще гласуват изменения в Наредбата за местните такси и цени на услуги, в които вече ще бъдат включени и цените за посещение в Експо център „Уста Колю Фичето“ в Бяла, съобщава Русе Медиа. Това е посетителският център, който бе изграден по европроект заедно с консервацията и реставрацията на моста на Колю Фичето.

В сградата за туристическото обслужване на обекта ще се помещават: ресторант/заведение за хранене с около 50 места с възможност за панорамно наблюдение на паметника на културата, галерия с експозиция за историята на моста и восъчни фигури, обслужващи помещения, зала за прожекции, магазинче за сувенири, оборудване за 3D мапинг шоу програми.

В проекта е предвидено, че след приключване на дейностите изграденият обект ще реализира приходи от следните основни направления: билети за посещение; беседи към билетите за посещения; продажба на сувенири; приходи от ресторант/заведение за хранене.

Стопанисването на получените по проекта активи в туристическия обект и предоставянето на свързаните с тях услуги ще се осъществява директно от общината чрез Общинско предприятие “Комунални дейности и услуги”- гр. Бяла. В предлагания проект са предвидени цени на билети за посещение на различните зали в обекта, беседи и за ползване на паркинг към обекта. Различните видове услуги, които ще бъдат предоставяни на физически и юридически лица, ще бъдат приложими след въвеждането на обекта в експлоатация през м.юли и откриването му през м. август тази година.

Ето и какви цени се предлагат:

Билет за посещение на изложбена зала:

– за възрастни – 10,00 лв./човек

– за ученици, студенти и пенсионери – 7,00 лв./човек

– за групи над 8 човека – 8,00 лв./човек

– семеен билет (родители с едно и повече деца до 18 г.) – 20,00 лв.

– за деца до 7 г. – безплатно

Комбиниран билет за посещение на изложбена и мапинг зали:

– за възрастни – 15,00 лв./човек

– за ученици, студенти и пенсионери – 10,00 лв./човек

– за групи над 8 човека – 12,00 лв./човек

– семеен билет (родители с едно и повече деца до 18 г.) – 30,00 лв.

– за деца до 7 г. – безплатно

Беседи:

– Беседа на български език – 20,00 лв.

– Беседа на чужд език – 30,00 лв.

Цена за ползване на паркинг към комплекса – 2,00 лв./час

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    18
    Киро
    Идете в музеи и подобни експозиции да видите какви са цените, не по-малко от 25-30 леи. Само си направете сметка евтино ли е или е скъпо.
  • 5
    17
    Краси
    Ремонта на моста е отвратително-грозен.
  • 4
    16
    До 11
    Я дай примери, че ние явно много се минаваме като плащаме. Тук-таме да, в определени дни да, но всеки ден- глупости. Дори всеки път си казваме как знаят да печелят пари и никой няма нищо против. Айде моля.
  • 6
    15
    До последен
    Как може такова скудоумие, да се сравнява времето през турско робство, потискането, грабежите и клането на българския народ със сегашното време и да се изтъква колко добре е бил народът ни през турско робство?! Щяха ли тогава Ботев, Левски, Хаджи Димитър, Стефан Караджа и други видни български революционери да заложат живота си за освобождението на България? Подобно малоумие не сме чели! Ами тогава ходене при Ердоган и му се възхищавайте.
  • 5
    14
    Пффф
    Преди година-две го посетихме, сумата за вход беше по мой спомен около 4-5 лв. Има доста восъчни фигури, определено са вложени средства. Беседата беше безплатна. Може би трябва да се приложи начинът на заплащане, както в средна Азия. За наши 5 лв, за чужди 5 евро.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари