Колко са почивните дни през септември?

0
Септември предлага два удължени уикенда благодарение на националните празници
Септември предлага два удължени уикенда благодарение на националните празници

Септември предлага два удължени уикенда благодарение на националните празници

През месец септември работният месец традиционно се оказва по-кратък, а причината за това са два от големите национални празници, които носят допълнителни почивни дни за българите. Това е отлична възможност за планиране на кратка почивка или за използване на няколко дни отпуск за удължаване на времето за отдих.

Първият от тези празници е Денят на Съединението, който се отбелязва на 6 септември. Тази година празникът се пада в петък, което, в комбинация със следващите два дни – събота и неделя, осигурява тридневен почивен период. Това предоставя на работещите възможността да се откъснат от ежедневието и да се насладят на кратка ваканция.

Аналогична е ситуацията и с втория национален празник през септември – Денят на Независимостта, който се отбелязва на 22 септември. Тази година датата се пада в неделя, а поради това понеделникът също е обявен за неработен ден. Така отново се оформя удължен уикенд, който може да бъде използван за почивка.

С наближаването на тези дати, е идеалният момент да се планира как да се използва допълнителното време. Независимо дали става въпрос за пътуване до някое любимо място, организиране на семейни събирания или просто отдих у дома, възможностите са много. За тези, които искат да се насладят на по-дълга почивка, обмислянето на няколко дни допълнителен отпуск около тези празници може да се окаже добра стратегия.

Септември е месец, който, благодарение на своите празници, ни дава шанс да забавим темпото и да се насладим на още малко лятна почивка преди настъпването на есента. Не пропускайте възможността да планирате своя отдих и да използвате пълноценно предоставените почивни дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари