Колко избиратели гласуваха към 16:00 часа

0
Социолози отчитат по-висока избирателна активност
Социолози отчитат по-висока избирателна активност Снимка: БТА

Социолози отчитат по-висока избирателна активност

Социологическата агенция "Тренд" отчита избирателна активност от 26,4% към 16:00 часа според данните от exit poll, направен по поръчка на телевизия NOVA.

Социологът от агенция "Тренд" Евелина Славкова коментира: "Не само, че избирателната активност е по-висока от предишния вот, а и се приближава до най-високата от този цикъл избори - седем на брой".

Мащаб на изборния процес

В надпреварата за 240 места в следващия парламент участват 19 партии, 9 коалиции и 1 независим кандидат. Според избирателните списъци, изготвени от ГРАО, право на глас имат 6 601 262 души. Общият брой на кандидатите за народни представители достига 4855.

Организация на изборния процес

На територията на България са разкрити 12 879 избирателни секции. В чужбина гласоподавателите могат да упражнят правото си на глас в 719 секции, разположени в 57 държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари