Колеги на убития полицай намерили детето му с пистолет в ръка

0
Полицията в Пловдив разследва смъртта на полицай, причинена от 7-годишното му дете
Полицията в Пловдив разследва смъртта на полицай, причинена от 7-годишното му дете Снимка: Пресиана Вълканова/БТА

Полицията в Пловдив разследва смъртта на полицай, причинена от 7-годишното му дете

Пловдивската полиция започва дисциплинарна проверка, която ще изяснява дали са допуснати пропуски в дейността на служителите на сектор Специализирани полицейски сили (СПС) и в какво се изразяват те. Това обяви старши комисар Георги Чергов, директор на пловдивската полиция, в изявление пред медиите. Поводът за проверката е трагичният инцидент, при който 49-годишният полицай Николай Филипов, инструктор по стрелба в сектора "Специални тактически действия", бе застрелян от 7-годишния си син на работното място.

Старши комисар Чергов съобщи, че около 16:40 часа е бил уведомен за инцидента, който се е случил в помещенията за почивка на полицаите след занятия в сектора, разположен в близост до Гребната база в Пловдив. Според първоначалната информация, детето е било намерено от колегите на полицая в коридора, като е държало в ръцете си служебния пистолет на баща си.

В предверието, където се намират и шкафовете за лични вещи на служителите, забелязват детето на техния колега да държи в ръцете си пистолет. Влизат в контакт с него, спокойно изземат пистолета, обезвреждат го и информират ръководството, като на място констатират и прострелната рана на колегата, която е довела до фатален край“, поясни Чергов.

Веднага след инцидента са започнали процесуално-следствените действия под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Пловдив. В състава на следствената група са включени всички необходими експерти, които ще продължат анализа в рамките на образуваното досъдебно производство.

Всички служители на територията на СПС са идентифицирани и подлежат на разпит, като вече голяма част от тях са дали показания. Старши комисар Чергов е информирал за случая и вътрешния министър Калин Стоянов, който ще посети Пловдивската дирекция на полицията.

По време на изявлението си Чергов коментира и възможността да подаде оставка във връзка с инцидента. „Да, ние коментирахме и въпроса със заеманата от мен длъжност. Никога не съм се страхувал да поемам отговорност, готов съм да поема каквато отговорност е необходима и каквато ръководството прецени. Те ще решат кое е най-добре за дирекцията и служителите, които стоят зад мен“, заяви той.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура. Окръжният прокурор Ваня Христева потвърди, че разследването се извършва в съответствие с всички необходими процедури и че на мястото на инцидента са извършени огледи, разпити на свидетели и други следствени действия.

Според първоначалната информация, детето е било в сектора с баща си за определен период от време, когато се е случил инцидентът със служебния пистолет. В момента момченцето се намира с майка си у дома и е под наблюдение на психолог, тъй като е било силно разстроено от случилото се. Старши комисар Чергов отказа да разкрие каква е била причината детето да бъде в сектора с баща си и не потвърди информацията дали полицаят е бил прострелян в главата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    виж ти,
    в лицето на 11 си имаме наследник на Ламброзо! 😁😁😁
  • 0
    11
    това нещо на снимката
    издава умствения му потенциал
  • 0
    10
    Това не е ли
    трудова злополука и защо не е уведомена инспекцията по труда, а същата се спотайва
  • 4
    9
    Как е иззет
    пистолета от детето, дали не са заличени и нечии други пръстови отпечатъци върху него. Няма ли видеонаблюдение??? Как така на място където се правят учебни стрелби се допуска дете?!? Няма ли охрана "сектора" до гребната база за учебни стрелби?!? И въобще кой друг е бил на на мястото, когато детето е въведено в сектора и защо не е докладвано за нарушение на правилата за безопасност, в случай че изобщо МВР има такива. Нещо Инспекцията по труда проверявала ли е подобни обекти на МВР, инструктаж на работното място, оценка на риска от служба по трудова медицина и прочие неща, за които на другите работодатели им вадят кал изпод ноктите и ги санкционират
  • -1
    8
    Карабибер
    В булгаристан най-мразените са ченгета, политически подлоги и докторята от бялата мафия, дето изнудват бедни и болни хора за пари. Тъпите ченгели в бг отдавна се превърнати в лична охрана на подлогите и предателите в парламента. Вие виждали ли сте българско ченге без шкембе? Виждали ли сте бг-ченге да направи нещо добро за обикновените хора, освен да ги мачка, бие и репресира? Не, нали. Едно заптие по-малко, което да смуче от изстрадалия онеправдан български народ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари