Велосипедист се блъсна в кола на кръстовище в Русе

0
78-годишен мъж е със сериозни наранявания
78-годишен мъж е със сериозни наранявания Снимка: БГНЕС

78-годишен мъж е със сериозни наранявания

На 26 август около 12:45 часа на кръстовището между улица „Сакар планина“ и улица „Георги Чендов“ в Русе се случи пътнотранспортно произшествие, в което пострада 78-годишен велосипедист. Инцидентът е предизвикан от 48-годишна жена, която управлявала лек автомобил „Тойота Корола“.

Според първоначалната информация, автомобилът, навлязъл в кръстовището, е бил ударен от велосипед „Крос“, управляван от възрастния мъж, който също е влязъл в кръстовището, идвайки от дясната страна на автомобила. Вследствие на сблъсъка велосипедистът е паднал на земята и е получил фрактура на шиен прешлен.

На място е пристигнал екип на Спешна помощ, който е транспортирал пострадалия до болница, където той е настанен за лечение.

Полицията е извършила оглед на местопроизшествието и е започнато досъдебно производство за установяване на точните причини за инцидента. Двамата водачи, участващи в сблъсъка, са тествани за наличие на алкохол в кръвта, като резултатите са отрицателни и за двамата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    До 10
    Не разбирам! Не отговарят ли на определението на 8 "-Пътно превозно средство (ППС) е съоръжение, придвижвано по пътя на колела и използвано за превозване на хора и/или товари."?
  • -1
    10
    до 9
    Не са, те са П****** лелина, идиот!
  • -1
    9
    Въпрос към 8
    ППС ли са детско камионче с педали, бебешка количка или баба с количка (чанта с коколца) за пазаруване?
  • 7
    8
    ндааа
    Познаването на правилата за преминаване през кръстовище е основна част от всеки шофьорски курс. Спазването на тези правила води до безпроблемен трафик на моторни превозни средства и намаляването на пътни инциденти. -Пътно превозно средство (ППС) е съоръжение, придвижвано по пътя на колела и използвано за превозване на хора и/или товари. При приближаване към кръстовище водачът на пътното превозно средство е длъжен да проявява необходимата предпазливост, за да може да намали скоростта или да спре, за да пропусне пътните превозни средства и пешеходците, които имат предимство за преминаване.На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство: водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства; водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от посоката на движението им; водачът на пътно превозно средство, което излиза от земен път на път с настилка, е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по пътя с настилка.
  • 11
    7
    шофьор
    Е как е виновен автомобилът, след като дядото се е забил странично в него? В заглавието кола удари велосипедист и два реда по-надолу - автомобилът е бил ударен от колелото. Малоумна работа.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари