Кола изгоря на Дунав мост

56

Румънският автомобил се е запалил в движение

Автомобил с румънска регистрация изгоря в средата на Дунав мост днес следобед. Пожарът вече е потушен и няма ранени.

Имало е временно затруднение при преминаването на автомобилите в двете посоки, като се е наложило регулиране на движението в участъка на инцидента за период от около час. Към момента движението е напълно възстановено и то се извършва в двете ленти на моста.

След като пушек е започнал да излиза от двигателя на колата по време на движение, водачът веднага е спрял и заедно с тримата си спътници и е напуснал превозното средство, движещо се от Румъния към България. Пламъците са унищожили автомобила въпреки намесата на други преминаващи шофьори, които са тръгнали да гасят огъня с пожарогасителите от своите коли. Веднага към местопроизшествието се е насочил по един противопожарен екип от Русе и Гюргево, както и екип на Спешна помощ, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Областният управител на Русе Драгомир Драганов беше запознат своевременно със създалата се ситуация и участва пряко при координирането на дейностите. Той благодари на спешните екипи за добрата съвместна работа и подчерта ролята на Регионална дирекция „Гранична полиция“ за справяне с кризисната ситуация. „Всички проявиха професионализъм и благодарение на тях няма жертви. Те наистина реагираха светкавично на сложен терен, какъвто е моста и в голяма степен отличното сътрудничество се дължи и на колегите от Гранична полиция“, каза Драганов. Той уверява, че към момента поради инцидента няма затруднения в движението през Дунав мост при Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Пожар Никарка
    Миналата година г-н Пенчо Милков помагаше и коментираше пожарите около Русе по къси гащи и тениска, а тази година защо не е на моста? Спрвка: https://www.dunavmost.com/novini/pencho-milkov-pozharat-e-v-trudno-dostapen-raion-ima-i-mesta-kadeto-ne-mozhe-da-se-vleze
  • 10
    3
    До Галюн Таймс
    Помня беше се запалила нерегламентираната отпадъчна яма пълна с остатъчен петролен продукт от БИМАС "Леон Таджер" на старото сметище Година 1980/83 може би.Пристигнаха пожарни от Гюргево,Букурещ,Силистра,Разград и околията.Няма погасяване.
  • 19
    2
    Галюн таймс
    В късният соц се беше запалил завод "Петър Караминчев"...румънските пожарникари бяха дошли ПРЕДИ нашите...спомени... ;-(
  • 13
    1
    *****************************************************
    Добре, че румънските „pompierii“ са угасили VAG-ината, че ако чакахме на наш'те поЖЕНкари– и мостът щеше да е изгорял!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари