Кола блъсна велосипедистка на кръстовище в Русе

0
Жената е карала по улица „Николаевска“ в посока центъра на града
Жената е карала по улица „Николаевска“ в посока центъра на града Снимка: Архив

40-годишната жена е диагностицирана с фрактура на гръбначен прешлен

Кола блъсна велосипедистка на кръстовище в Русе.

На 9 август, около 10:40 часа, на кръстовището между улиците „Рила“ и „Николаевска“ в град Русе, се случи сериозен пътен инцидент, при който пострада 40-годишна велосипедистка.

Според първоначалната информация, лек автомобил марка "Пежо", управляван от 40-годишен мъж, е предприел движение по улица „Рила“ в посока към улица „Цар Калоян“. При преминаването през кръстовището с улица „Николаевска“, автомобилът е блъснал жената, която е карала велосипед по улица „Николаевска“ в посока центъра на града.

След инцидента пострадалата велосипедистка е транспортирана незабавно в болница „Канев“. При прегледа в лечебното заведение ѝ е диагностицирана фрактура на гръбначен прешлен, което налага сериозно лечение и възстановяване.

И двамата участници в инцидента са били тествани за употреба на алкохол, като резултатите и на водача на автомобила, и на велосипедистката са отрицателни. Полицията е извършила оглед на мястото на катастрофата и в момента се изясняват всички обстоятелства, довели до произшествието.

По случая е образувано досъдебно производство, което ще установи причините и евентуалната вина на участниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    12
    до 11
    Кръстовището е регулирано. На кръстовището от улица Рига има знак СТОП. Но това не оневинява велосипедистката, че е карала в насрещното.
  • 8
    11
    с две думи
    Нерегулирано кръстовище, велосипедът се движи срещу движението и е отляво на лекия автомобил. За мен виновна е велосипедистката!
  • 2
    10
    8 съм
    Грешка Двупосочна е между ул. Николай Здравков и Скобелев
  • 6
    9
    до 8
    Ти кое не разбра? Блъсната е на кръстовището на Рила и Николаевска посока Цар Калоян. Движела се е ПОСОКА ЦЕНТЪР. Според теб откъде е идвала??? Май от еднопосочното?
  • -4
    8
    до 4, той и 6
    Хубаво си пуснал линка, ама си объркал посоките, Николаевска е еднопосочна от Гарата до Рила, двупосочна е между Рила и Скобелев и е еднопосочна между Скобелев и Ив. Вазов!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари