Кой трови кучетата с антифриз?

0
Дори малко количество антифриз може да бъде фатално за кучетата
Дори малко количество антифриз може да бъде фатално за кучетата

Дори малко количество антифриз може да бъде фатално за кучетата

В столичния квартал "Младост" се наблюдава обезпокоителна тенденция - зачестили случаи на отравяне на домашни любимци с антифриз. Собственици на кучета алармират за поставени купички с отровната течност на различни обществени места в района.

Според информация от местни жители, вече има случаи на загинали домашни любимци въпреки усилията на ветеринарните лекари да ги спасят. Специалистите са потвърдили, че причината за смъртта на животните е отравяне с антифриз.

Сигнали за наличие на отрова са подадени за следните локации в квартал "Младост":

  • Парк в "Младост 3"
  • Около 81 средно училище "Виктор Юго"
  • В близост до 144 средно училище "Народни будители"
  • Около жилищни блокове 313, 310 и 317
  • В парка срещу сградата на районната администрация

Случаят е докладван в полицията и в момента се води разследване за установяване на извършителите на това престъпление срещу животните.

Кметът на район "Младост" е информиран за ситуацията и уверява гражданите, че се предприемат мерки за повишаване на сигурността в района.

Местните власти призовават жителите на "Младост" да бъдат бдителни и да следят внимателно своите домашни любимци по време на разходка. Препоръчва се да се избягва пускането на кучета без надзор в потенциално опасните зони.

Експертите напомнят, че антифризът е изключително токсичен за животните, дори в малки количества. Той има сладък вкус, който може да привлече кучетата, но консумацията му води до тежко увреждане на бъбреците и може да причини смърт в рамките на часове или дни.

Собствениците на домашни любимци се призовават да бъдат особено внимателни и да реагират незабавно при съмнение за отравяне, като потърсят спешна ветеринарна помощ. Ранната диагностика и лечение могат да бъдат от решаващо значение за спасяването на живота на животното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    РогатиЯ
    Ще пиете антифриз до дъно на казана уродливи изчадия
  • 2
    3
    123456
    Изроди даим го налеят в задниците антифриза!!!
  • 6
    2
    Ех, спомени
    Пред първо районно на МВР - Русе, ул. Давид, към 23 часа. Аз с велосипед. Помияр, ама голям, нещо към 30...40 кг ме подгонва. Нямам шанс да избягам, а и защо ли пък да бягам. Велосипеда се изсулва в страни, синджира ми за заключване е в ръката ми. Целех кучо в муцуната, но го праснах по врата /пъргав беше/. Изквича, опитах се да го изритам под опашката, но кьопека бърз, избяга. Продължението: от къде се появи възрасна клошарка и ми посяга, че съм и ударил кучето. Просто я бутнах, тя падна. Появи се сина и. После разбрах, че живеят в социално жилище до полицията. Е, този отнесе юмрука, хайде в нокаут. От кучо няма и следа. Появи се полицай /очевидно гюрлотията е стигнала до тия на гишето/. Прецени ситуацията, с лек умолителен тон ми каза "хайде тръгвай". Ех, спомени.
  • 6
    1
    Кой трови кучетата с антифриз?
    Този на когото му е писнало всяка вечер глутниците да му лаят под прозореца и да плаща данъци на мързелуващите институции.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари