Кога ще ремонтират подлеза пред Централна гара?

4

Подлезът е в изключително лошо състояние и спешно се нуждае от ремонт

Общинският съветник Росица Кръстева отправи питане към кмета на Община Русе относно състоянието и бъдещето на подлеза пред Централна ж.п. гара. Тя изисква информация за изпълнението на плана за ремонт, който беше одобрен още преди две години.

Актуално състояние на подлеза

Подлезът, който е една от важните входни точки на града, е в плачевно състояние и практически неизползваем. Д-р Кръстева посочва множество проблеми:

  • Течове и липсващи плоскости на тавана.
  • Висящи кабели и изпочупени плочки.
  • Почти никакво осветление.
  • Липса на достъпна среда за инвалиди, възрастни хора, майки с колички и пътници с багаж.
  • Стръмни и изпочупени стъпала.
  • Мръсотия и неприятна миризма, които правят преминаването през подлеза опасно и неприятно.

Въпроси към кметската администрация

Д-р Кръстева зададе няколко важни въпроса към кмета на Община Русе, които са от съществено значение за жителите на града:

  1. На какъв етап е издирването на останалите собственици на подлеза и планирано ли е свикване на общо събрание по реда на Закона за етажната собственост?
  2. Съществуват ли юридически пречки за осъществяване на ремонта и ако има такива, какви мерки са предприети за преодоляването им?
  3. Има ли изготвен проект за ремонта и обновяването на цялото съоръжение, както и актуален разчет за стойността на ремонтните дейности?
  4. Кога можем да очакваме започването на ремонтните дейности?

Очаква се кметът на Община Русе да предостави отговори на поставените въпроси на предстоящата сесия на Общинския съвет на 27 юни 2024 година. Решаването на тези проблеми е от съществено значение за безопасността и комфорта на гражданите и посетителите на града.

Подлезът пред Централна ж.п. гара в Русе е в изключително лошо състояние и спешно се нуждае от ремонт. Очакванията на гражданите и общинските съветници са насочени към конкретни и бързи действия от страна на кметската администрация за разрешаване на този дългогодишен проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    Спонсор
    КОГАТО РЕЧЕШ НА БГ ИДИОТИТЕ, ЧЕ ОТ ТУК ТРЯБВА, ТЕ СИ МИНАВАТ ОТГОРЕ! ТАЯ ГЕРБАДЖИЙСКА КОЩРА МБА, ИЗЖИВЯВАЩА СЕ КАТО ДОКТ ОР/ПО КАКВО/? ДЕСА ОБЩАТА СЕ ИЗ ДИГНА, БЕЗ ДА ИМА СТАЖ 1 ЧАС! ЧАКАЙ СИ РЕДА ПРИ ЧЕКМЕДЖЕ БОИЛ В БАНКЯ, СЕСТРО! МОЖЕ И ДА НЕ ТИ СЕ ОТВОРИ ПАРАШУТА! ЗА ДА СТАНЕ ТОВА, ТРЯБВА ДА СИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОНОСНИК И МЪРЗЕЛИВ!
  • 1
    7
    Пенчо Панков
    Какъв подлез, какъв теч, в кой град, какво искате? Важното е Василенка Прекрасна да ме обича.
  • 3
    6
    да вземат
    да го запълнят с пръст и асфалтират отгоре и проблемът ще се реши!
  • 5
    5
    123
    Н И К О Г А ! Дори и да парфюмират нещо, като ремонт, няма да прилича на нищо и ще протече на петия порой и хората няма да влизат в него. Пък и кой да ти ходи към гарата, като бедежето се ползва само от пенсионери заради намалението и самите влакове приличат на онези от аушвиц. Пък и кой въобще да ходи там напред назад, като Н Я М А хора в Русе. Няма млади. Всичко се омита.
  • 0
    4
    Ъъъъ
    М, чак пък за ядене....абе става...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари