Книга и концерт в памет на Петьо - Парчето

0
Изданието съдържа спомени за големия джаз музикант от негови близки колеги и приятели, богат снимков материал и диск с последното негово интервю
Изданието съдържа спомени за големия джаз музикант от негови близки колеги и приятели, богат снимков материал и диск с последното негово интервю

Книгата "Свободният полет на духа" за един от основоположниците на българския джаз - Петър Петров-Парчето, ще бъде представена тази вечер в Клуба на дейците на културата /КДК/ в Русе.

Това съобщи Диана Ковачева от КДК, информира ни БТА.
Изданието съдържа спомени за големия джаз музикант от негови близки колеги и приятели, богат снимков материал и диск с последното негово интервю. Корицата е дело на художника Пламен Монев.
Книгата ще бъде представена по време на джаз концерт с участието на сина на Петър Петров-Парчето - Борис Петров /саксофон/, на пианиста Антони Дончев и на контрабасиста Димитър Сираков.
Изданието е финансирано по проект на община Русе и е отпечатано в тираж от 500 броя.
Петър Петров - Парчето почина на 24 януари 2013 г. в дома си в Русе. Той беше дългогодишен солист в състава на Русенската филхармония, носител е на много награди, сред които награда "Русе", удостоен е и със званието "Почетен гражданин на Русе".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари