Кметът на Елин Пелин: Около 7 къщи са пострадали от взривната вълна

0
Специалистите са категорични, че опасност от нови взривове в склада за фойерверки няма
Специалистите са категорични, че опасност от нови взривове в склада за фойерверки няма Видео: NOVA

Специалистите са категорични, че опасност от нови взривове в склада за фойерверки няма

В Елин Пелин няма опасност от нови взривове след инцидента в склада за фойерверки, заяви кметът на града Ивайло Симеонов в предаването "Интервюто в Новините на NOVA". Специалистите са категорични, че хората могат спокойно да се върнат по домовете си, въпреки че все още има остатъчни взривове от предишните пет склада. Тези взривове са с нисък интензитет и се чуват рядко.

Извънредната ситуация в района обаче продължава да е в сила, за да се спазват всички необходими правила и норми за безопасност. Кметът обясни, че сапьорите могат да влязат на терен най-рано 24 часа след последния взрив, като целта е да се избегнат нови инциденти.

Симеонов съобщи, че около седем къщи са пострадали от взривната вълна, но уточни, че броят им може да нарасне след окончателния оглед. Има съобщения за паднали мазилки и спукани зидове, но е необходимо експертно становище, за да се избегне изкривяване на информацията за инцидента.

Кметът уточни, че след приключване на огледа, всички документи ще бъдат предадени на Комисията за бедствия и аварии, която традиционно оказва съдействие на пострадалите в такива ситуации. Той изрази съболезнования към семействата на пострадалите и подчерта, че съоръжението е с висок клас на сигурност и всички необходими разрешителни.

Ние като община можем единствено да бъдем в помощ, но нямаме юрисдикции върху съоръжението“, заключи Ивайло Симеонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    До , до ,до
    недей да ходиш подир мен .Рецензент не ми е нужен.Притесняваш коментаторите и възникват лапсуси.Лека ти нощ.
  • 0
    5
    до 4
    Ами и РИОСВ нямат общо със Здравното министерство, те са към Министерството на околната среда! 😁😁😁
  • 0
    4
    До 3
    И разрешителните от РИОСВ София според теб са без значение.С цитирани имена на ръководни кадри преди 10 години и скоро.И бетон и пръст не е трябвало да има.Кажи последното на В.Радев.
  • 0
    3
    до 2
    Голям буламач си забъркал! Нищо общо нямат нито здравното министерство, нито главния санитарен инспектор с устройството на територията! Материята се третира от Закона за устройство на териториите и там има наредба 7 издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройство! Отделно към подобни предприятия има отношение и МВР
  • 2
    2
    Ангел Кунчев доктора
    и главен инспектор е отменил наредба номер 7 от закона за Здравето , с което е изложил на риск жителите от гъсто населен район.Не е спазено условието за нужното безопасно отстояние от взривоопасните складове.Не е имало и бетон и пръст като преграда.Поредица от безумни и престъпни действия.Чиста случайност е, че са пощадени жителите на гр Е.Пелин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари