Кметът на Дупница взима над 7000 лева заплата

0
Първан Дангов обяви и заплатите на заместниците си
Първан Дангов обяви и заплатите на заместниците си Снимка: БТА

Първан Дангов обяви и заплатите на заместниците си

Кметът на Дупница Първан Дангов обяви официално размера на заплатите в общинската администрация, включително своята и тази на заместниците си. Това се случи по време на заседание на Общинския съвет, след отправено питане и коментари, че градоначалникът получава над 9000 лева месечно.

Оказа се, че основното възнаграждение на кмета Дангов е 7306 лева, а не както се твърдеше в слуховете. Темата за заплатата на градоначалника на Дупница е обект на обсъждане още от началото на мандата му, когато той поиска 9100 лева. Впоследствие с решение на общинските съветници му беше определено възнаграждение от 7500 лева.

По време на заседанието Първан Дангов коментира ситуацията: "Съзнателно се разпространяват лъжи".

Кметът разкри и възнагражденията на останалите служители в общинската администрация. Тримата му заместници получават по 3653 лева, кметовете на кметства - 1620 лева, а кметските наместници - 1390 лева.

Най-високо е възнаграждението на директорите на дирекции към общинската администрация - 2020 лева. На другия край на скалата са техническите лица, чиито заплати са 1100 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    весо
    Милков с 6 заместника удрят 50000 лв.на месец
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари