Кирил Петков: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата

1
Трябва ни достоен министър-председател, на който всички да имаме доверие
Трябва ни достоен министър-председател, на който всички да имаме доверие

Трябва ни достоен министър-председател, на който всички да имаме доверие

Политическата сцена в България продължава да бъде арена на напрегнати дискусии и предложения за изход от кризата. В центъра на вниманието се оказаха изявленията на двама ключови политически фигури - Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, и Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме Промяната".

В отговор на призива на Борисов за "джентълменско споразумение" и предварително планиране на управлението след изборите, Кирил Петков изрази скептицизъм относно възможността за подобно разбирателство. "Аз чух за тези джентълменски споразумения. Първото нещо, за да си джентълмен - трябва да си спазваш думата", заяви Петков, подчертавайки липсата на доверие между политическите субекти.

Петков акцентира върху необходимостта от поставяне на приоритетите на страната на преден план. "Единственият начин е да сложим приоритетите си на масата - никоя партия няма да каже, че иска медицинските сестри да избягат в Европа, например", илюстрира той своята позиция.

Предложението на "Продължаваме промяната-Демократична България" за изход от политическата криза включва идеята за "равно отдалечен непартиен кандидат за премиер, икономист или юрист", който да оглави кабинет, подкрепен от обща програма за развитие на страната.

В отговор на въпрос относно потенциална нова "сглобка" в разширен състав, Петков отново подчерта проблема с липсата на доверие: "Истината е, че си нямаме доверие. Иначе нямаше да сме на това дередже".

Политическият лидер призова за преосмисляне на приоритетите и поставяне на националните интереси над партийните. "Трябва да се разберем всички партии кои са приоритетите на България, как можем да говорим за бъдещето за младите, как излизаме от тази криза", заяви той, добавяйки, че "политическият егоизъм" трябва да бъде оставен настрана.

Петков подчерта необходимостта от "достоен министър-председател, на който всички да имаме доверие", визирайки това като ключов елемент за преодоляване на политическата нестабилност в страната.

Тези изявления идват в контекста на продължаващите усилия за формиране на стабилно управление в България, на фона на предстоящите избори и нарастващото обществено очакване за ефективни решения на натрупаните проблеми в различни сфери на обществения живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    фена на Путин
    Както ти спази твоята дума и клетва, че с герб и дпс никога няма да се коалираш ли ? Курво кривоуста ! Ти какъв боклук си !
  • 0
    4
    киру тъпуту
    за да си тъп, трябва да си киру хабъра (харвърда)
  • 3
    3
    Бай Ставри
    Просто,скоро ще разбереш какво значи мъжка любов като те прибера при мене
  • 2
    2
    Мухахахахаха
    Мухахахахаха патологичният лъжец и шарлатанин Кирчо Простото Путков говори за "спазване на думата". Нека припомним,че харвартската пеперуга фалшифицира подписи,съставя документи с невярно съдържание в съучастие с мустакатата сороспия ЕугЛена и е съпричинител на смърт на пътя заедно със Зайо Куросмук Цицин.Този жалък ДеБил трябва да бъде следствен,а не да се появява по камерите
  • 2
    1
    Ники
    Пумияр безроден ти ли го казваш Цървул ,ебаси наглеца хлапето как е на кого прилича хаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...