Кирил Петков: Скептичен съм за третия мандат на ИТН

1
"Продължаваме Промяната" обсъжда третия мандат с "Демократична България"
"Продължаваме Промяната" обсъжда третия мандат с "Демократична България" Снимка: ЕПА / БГНЕС

"Продължаваме Промяната" обсъжда третия мандат с "Демократична България"

Днес следобед ще се проведе важна среща на коалиционния съвет с участието на "Демократична България" и "Продължаваме Промяната", на която ще се обсъди въпросът с третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, връчен на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН). Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП), Кирил Петков, изрази пред журналисти своя скептицизъм относно възможността за успех с този мандат.

"Аз лично съм скептичен, че ще има някакъв шанс с третия мандат на "Има такъв народ", но нека да поговорим с нашите колеги," заяви Петков преди заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Той добави, че този скептицизъм се базира на историята на съвместната работа с ИТН.

Съпредседателят на ПП Асен Василев също коментира ситуацията, като посочи, че в настоящия парламент няма мнозинство за проевропейско и антикорупционно управление. Това изявление подчертава трудностите пред създаването на стабилно правителство, въпреки усилията на различни политически сили.

Вчера президентът връчи третия мандат на ИТН, които днес започват консултации в опит да съберат подкрепа за съставяне на правителство. Първата среща на ИТН бе с напусналата парламентарната група на "Величие" Красимира Катинчарова, на която не беше постигнато съгласие.

Въпросът за създаване на ново правителство остава отворен, като различните политически формации продължават търсенето на общи точки за съгласие. В следващите дни ще стане ясно дали ИТН ще успеят да съберат необходимата подкрепа за съставяне на правителство или ще се наложи да се търсят други решения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Христо Иванов Бойкикев
    Кире,не случихме на държава,май ще трябва да се евакуираме скоро,че ще ни почват със сопите: Христо Иванов: В България огромното болшинство от хората харесва Путин. Може да се работи с Доган за отстраняването на Пеевски: https://glasove.com/novini/hristo-ivanov-v-balgariya-ogromnoto-bolshinstvo-ot-horata-haresva-putin-mozhe-da-se-raboti-s-dogan-za-otstranyavaneto-na-peevski
  • 3
    2
    Учуден
    Искрено съм учуден,че този невменяем ДеБил,фалшификатор,шарлатанин и убиец на пътя все още не е следствен и с повдигнати обвинения! Нима цялата прокуратура е съставена от корумпирани ДеБил-ПеПерасти ???
  • 2
    1
    Бай Ставри
    Аз не съм скептичен към твоето гостуване при мен за поне десет годинки,заедно с ококорената ПеПеруга
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Айде сваляй гащите, че майсторът ще дойде всеки момент.
- Ама нямаме ли пари?
- От радиатора свали гащите, ма!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари