Кирил Петков: Няма да подкрепим правителството на ГЕРБ-ДПС

2
Следващите реформи, нужни на България, са невъзможни с тях, смята съпредседателят на ПП-ДБ
Следващите реформи, нужни на България, са невъзможни с тях, смята съпредседателят на ПП-ДБ Снимка: Facebook

Следващите реформи, нужни на България, са невъзможни с тях, смята съпредседателят на ПП-ДБ

Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП - ДБ), обяви във Фейсбук, че партията няма да подкрепи правителство на ГЕРБ - ДПС, което, според него, е в мечтите на Делян Пеевски. Петков аргументира решението си с невъзможността за осъществяване на нужните реформи в България с тези политически сили.

"Няма да подкрепим правителството на ГЕРБ - ДПС, за което си мечтае Пеевски, защото следващите реформи, нужни на България, са невъзможни с тях," заяви Петков в публикацията си.

Източниците на сила на Пеевски

Петков очерта три основни източника на сила на Делян Пеевски, които според него влияят негативно върху българската политика. Той обясни, че първият източник е алчността и страхът на служителите в институциите, които играят ролята на "калинки". Вторият фактор е, че Бойко Борисов е предоставил партията си под наем, за да запази своето спокойствие. Третият елемент е ниската избирателна активност, която, ако бъде повишена, би могла значително да намали броя на депутатите на Пеевски в парламента.

"Цялата сила на Пеевски идва от три места: алчност и страх на калинките в институциите; Борисов е дал партията си под наем заради собственото си спокойствие; ниската избирателна активност, иначе депутатите му могат да паднат наполовина още на следващите избори ако вдигнем броя на гласуващите," поясни Петков.

Отказ от правителство с първия мандат

Кирил Петков заяви категорично, че ПП - ДБ няма да подкрепи правителство с първия мандат, подчертавайки значението на свободата и независимостта на партията си. Според него, отказът от правителство с ГЕРБ - ДПС е израз на силата на свободата и стремежа към истински реформи.

"Можем да откажем и отказваме правителство с първия мандат. Това е силата на свободата," заключи Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Защо забравяме да кажем най...
    Значи тази приятелска коалиция /сглобка/ в предния парламент постигна нещо достойно за Гинес Без да е спечелила избори оглави правителство .В това правителство победителя от изборите участва с...... ЕДИН (1) министър ! ПРИ ТОВА БЕЗ КОАЛИЦИОННО СПОРАЗУМЕНИЕ! Ако това не е парадокс, сензация достойна за Гинес здраве му кажи.Парадоксите на ПП ДБ обаче не спират до тук .Първо същите тези, които получиха властта даром сами се отказаха от нея, първо Дянков подаде оставка без да му я искат, второ, причината, която обявиха е, че не им казали, че победилата партия иска вместо ЕДИН поне още двама министри и си позволила да ги впише в проекто кабинета без тяхно знание. И поради това предизвиква нови избори. На които разбира се се сгромолясва. Невероятно, но факт! Ако това не е самоубийство, как по друг начин да бъде наречено. Това обаче все още не е последната щета .Мазохизмът продължава. На същите тези ППДБ съдбата им дава отново шанс да управляват като изгубили безнадежно изборите. И какво чудо... те пак отказват?!? Причината е, че не искали да управляват с тези, с които по тяхно собствено / на ППДБ/ мнение, сполучливо управлявали! Ъъъъ?!? А най-перверзното в случая с този отказ е факта, че в РБ НЯМА други партии, с които могат да управляват . Поради непреодолими различия . В случая с ППДБ и баба Ванга да е жива, не може да разгадае действията им. Или може би е време за психиатрите?!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари