Кирил Петков: Корупционерите и крадците не заслужават законов чадър!

1
Борисов оплаква загубените милиарди, но не искаше законът за сигнали за корупция да засяга неговото управление
Борисов оплаква загубените милиарди, но не искаше законът за сигнали за корупция да засяга неговото управление Снимка: БТА

Борисов оплаква загубените милиарди, но не искаше законът за сигнали за корупция да засяга неговото управление

„Борисов оплаква загубените милиарди от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Корупционерите и крадците не заслужават законов чадър", написа във Фейсбук съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков.

Кирил Петков отправи остри критики към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). В публикация във Фейсбук Петков заяви, че ГЕРБ са се опитали да наложат законодателство, което да предпази управлението на Борисов преди 2021 година от проверки за корупция и злоупотреби.

По-рано през деня председателят на парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България" Николай Денков изрази позицията, че е необходимо законът да осигури защита за всички, които подават сигнали за неправомерни практики, без значение от времето на извършване на нарушението. Целта е да се гарантира, че подателите на сигнали ще бъдат защитени, а нарушителите ще бъдат наказани.

Кирил Петков добави, че един от най-важните закони, за да бъдат получени средствата от Европейския съюз по ПВУ, е този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Той отбеляза, че ГЕРБ са искали законът да бъде формулиран така, че да не засяга управлението на Борисов преди 2021 година. Според Петков това не само не би било прието от Европейската комисия, но и не би работило в интерес на българските граждани.

"Затова днес внесохме работещ законопроект, който да е справедлив и да няма 'изключения'," подчерта Петков в публикацията си.

Кирил Петков завърши поста си с риторичен въпрос: "Борисов не искаше този закон да покрива сигналите за корупция по време на неговото управление! Защо ли???"

Според Петков никой не трябва да бъде над закона, включително и тези, които са заемали високи държавни позиции в миналото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Toni
    Защо ги арестува,тези мазни боклуци Герб,и после пак ги пусна,сега намери начин пак да ги арестуваш,ама завинаги в затвора.
  • 3
    4
    Куче влачи - диря няма.
    Напълниха си чекмеджетата с пари, а сега търсят някой друг да им бъде виновен.
  • 2
    3
    весо
    Двуличен харвардски крадлив Шарлатанин са Киро и компания
  • 2
    2
    кво, кво?!?
    Кики, батьов, ти нас за малоумни ли ни имаш?!? Аз ли те сглобих с боко и шиши?!? Аз ли виках: ама,диди, виж сега?!? Кики, нослето ти гони метър, сопри се!
  • 2
    1
    ...
    Ти изчадъри боко и пеевски сега даваш интервюта за корупционери. Путка мръсна, кривоуста. Краварите спряха да ти натискат копчето, изцедиха те.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари