Кирил Петков: Имаме цел да възобновим фериботната линия Русе - Гюргево

0
Правителството ще подкрепи с безвъзмездна помощ българските въздушни превозвачи, каза още той
Правителството ще подкрепи с безвъзмездна помощ българските въздушни превозвачи, каза още той Снимка: МС

Правителството ще подкрепи с безвъзмездна помощ българските въздушни превозвачи, каза още той

В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия предложението за моментално изплащане на над 600 млн. към строителните фирми, което обаче е 50% от парите, които им се дължат. Останалите 50% заедно с Министерството на регионалното развитие, ще минем през експертна комисия, за да разберем дали тези средства са харчени правомерно и след такава оценка да има отново санкция на парламента за одобряването на тези средства. Ако успее да мине през зала утре, тези пари ще бъдат готови за отпускане и ремонтните фирми да започнат своята работа веднага. Това каза в началото на днешното заседание на Министерския съвет министър-председателят Кирил Петков, предава Дарик.

Правителството ще подкрепи с безвъзмездна помощ до 60 млн. българските въздушни превозвачи, което министърът на транспорта ще внесе като предложение, посочи още Петков.

Предстои да одобрим проект за споразумение между България и Румъния за създаване на ГКПП Русе - Гюргево за фериботи. Имаме цел да възобновим фериботната линия Русе - Гюргево, което е много добре за този регион, трафикът ще бъде обновен и се надяваме да има и добри икономически последици, добави той.

 

Правителството ще отпусне 32 млн. лева на Държавен фонд "Земеделие" за подпомагане на земеделските стопани, животновъди и производители на плодове и зеленчуци.

Правителството продължава да подкрепя всички тези браншове, надявам се хората, които очакват тези средства, да са доволни и да продължават с интензивната работа в техните сфери, заключи премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Боко Боко
    Дръ- Дрън, некай дойде Бат' Боко, ще ви реши проблема.... срещу 1 милярд....
  • 7
    1
    Дрън-дрън
    Пътник си за Канада, Киро, нали го знаеш?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари