Кирил Петков: Делян Пеевски е стажантът на Илия Павлов

0
ПП-ДБ настоява за премиер с висок обществен кредит на доверие
ПП-ДБ настоява за премиер с висок обществен кредит на доверие

ПП-ДБ настоява за премиер с висок обществен кредит на доверие

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) изрази своята позиция относно избора на следващия министър-председател на България. Представители на обединението заявиха, че не настояват непременно за техен кандидат, но поставят условие бъдещият премиер да бъде личност с висок обществен кредит на доверие.

Кирил Петков: Премиерът не трябва да може да бъде "купен"

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков изрази твърдата позиция на коалицията в ефира на NOVA: "Сигурен съм, че в България има такива хора. Ако алтернативата на ГЕРБ е да си сложат някой техен човек, да си търсят подкрепа от някой друг, не от нас", заяви Петков.

Той подчерта, че основният критерий за избор на премиер е неговата независимост и неподатливост на корупционни влияния.

Лена Бориславова: Няма да отстъпим от приоритетите си

Лена Бориславова, друг ключов представител на ПП-ДБ, потвърди непоколебимата позиция на коалицията относно техните приоритети:

"Промените в Конституцията остават на дневен ред. Промените, които ще предложим в законодателството, свързани със съдебната власт, с избора на главния прокурор, избора на ВСС, остават на масата и ние ще продължаваме да ги отстояваме", подчерта Бориславова.

Тя допълни, че в следващия парламент отново ще предложат да бъде гласувана оставката на шефа на антикорупционната комисия Антон Славчев.

Ивайло Мирчев: ГЕРБ трябва да се освободи от влиянието на Пеевски

Ивайло Мирчев, още един представител на ПП-ДБ, повдигна въпроса за влиянието на председателя на "ДПС-Ново начало" Делян Пеевски върху лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

"ГЕРБ да проведат честен разговор както с избирателите, така и с нас в НС. В момента, в който Борисов се освободи от Пеевски, тогава може да има много интересен разговор за бъдещето на България. Най-лесното, което може да направи Борисов, е да разкаже за отношенията си с Пеевски. Когато си говориш с Бойко Борисов, зад гърба му наднича Пеевски", заяви Мирчев.

Кирил Петков: Пеевски е "стажантът на Илия Павлов"

Петков направи интересен паралел между настоящата политическа ситуация и събитията от близкото минало:

"Имах чувството, че чета книга за днешния ден (книгата "Иван Костов: Свидетелства за прехода" - бележка на редактора). Това даже леко ме стресна, единствената разлика, която виждах е, че имената са заменени, въпреки че някои са споменати. Тогава главното действащо лице на задкулисието е Илия Павлов, а сега е стажантът му Пеевски."

ПП-ДБ търси подкрепа за сезиране на Конституционния съд

Коалицията обяви, че ще търси подкрепа от всички "парламентарно представени партии без ДПС-Ново начало на Пеевски", за да сезира Конституционния съд заради номинацията на и.ф. Борислав Сарафов за титуляр на поста главен прокурор. За внасяне на искането са необходими 48 подписа на депутати.

Петков посочи, че "Има такъв народ" (ИТН) също са подкрепили ПП-ДБ за сезирането на Конституционния съд. По-късно независимите депутати около почетния председател на ДПС Ахмед Доган (24-ма) заявиха, че ще подкрепят жалбата на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    може 13€
    Ама ти тогава трябва да даваш насреща продукт поне за 20€ 😜
  • 2
    4
    Дай
    Кире, направете правителство, закони дайте на българския човечец нормални средства за да живее,13 евро на час е в Европа, стига с тези избори и оплювки...
  • 2
    3
    БИЛИ
    Кирчо и четене!!!!! Да не би да чете Костов от снимката в самолета/ Никакъв шанс! (по кирчовски)
  • 2
    2
    денонощи
    Този е невменяем, но е американски агент?! Твърде вероятно е така, защото действащият американски президент, който е дементен диктатор и е убиец, го назова по име!
  • 7
    1
    Нов Кмет
    Защо този невменяем олигофрен още е на свобода,а не е в затвора за фалшификация на документи и убийство на човек на пътя заедно със Зайо Цицин??? Да не забравяме че баща му на тоя лайнар е бил авер с Алексей Петров Трактора и е дърт мутрафон.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари