Кириакос Мицотакис: Мит е, че Гърция вече е по-зле като доходи от България

1
Гръцкият премиер отговори на твърденията в медиите, че работниците в Гърция са най-бедните в Европа
Гръцкият премиер отговори на твърденията в медиите, че работниците в Гърция са най-бедните в Европа Снимка: БГНЕС

Гръцкият премиер отговори на твърденията в медиите, че работниците в Гърция са най-бедните в Европа

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис категорично опровергава разпространяваните през последните дни твърдения в гръцките медии, че доходите в страната му са по-ниски от тези в България. В свое изказване по време на заседание на Министерския съвет в Атина, Мицотакис определи подобни информации като „мит“ и подчерта, че гръцкото правителство полага сериозни усилия за непрекъснато увеличаване на доходите на гражданите.

Мицотакис се обърна към присъстващите с конкретни данни, като направи сравнение между минималната работна заплата в Гърция и България. „Напомням ви, че България има минимална работна заплата от 477 евро, докато в Гърция тя е 830 евро,“ подчерта премиерът, като добави, че Гърция е на второ място по ръст на БВП на глава от населението. Той също така посочи, че индексът на потреблението, който отразява всички разходи на домакинствата, показва непрекъснато подобрение в страната.

Отговор на медийните публикации

Коментарите на премиера са отговор на серия публикации в гръцката преса, които получиха широк отзвук в социалните мрежи. В тези публикации се твърдеше, че гръцките работници са станали най-бедните в Европа, включително в сравнение с България. Според последното издание на гръцкия Център за планиране и икономически изследвания (KEPE), подписано от анализатора Власис МисОс, Гърция вече заема последно място по отношение на средната заплата за начислен работен час, изчислена по обща покупателна способност, което поставя гръцките работници в по-лошо положение от българските.

Гръцкото бизнес издание „Нафтемборики“ също коментира, че Гърция изостава от държавите от бившия Източен блок по отношение на покупателната способност, като подчерта, че до скоро България е била с една стъпка под гърците, но това вече не е така.

Пътят напред за гръцката икономика

Мицотакис обаче изрази увереност в способността на правителството да продължи с подобряване на икономическите условия за гражданите. Той отбеляза, че на 7 септември, по време на откриването на Панаира в Солун, ще има възможност да представи подробно икономическите и финансови параметри на управлението си. Премиерът акцентира върху основната цел на правителството – да осигури устойчиво повишаване на доходите като най-добър отговор на нарастващите разходи за живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    да попитам
    Имате ли един хуй за гъза ми,другари ? И докато търсите ми кажете,като на смрадлив бесарабски хуйосмук,колко е минималната заплата в бандеронацистка УСрайна ? А то там май няма такива неща като заплати и пенсии откакто киевската нашмъркана маймуна стана диктатор,а ?
  • 0
    7
    Асен
    Аз съм дежурният бесарабски смрадлив куросмук и вече се казвам Асен - това което исках да кажа е,че където са стъпили ФАЩ и укропитеците,хората и държавите са обрани
  • 0
    6
    флип
    Хаха многополовия сам се пита и сам си отговаря. Ама така ще е, като им плащат на мнение, пада нивото на тролене. То няма и хора явно, като гледам какви дебили наемат.
  • 0
    5
    оф,
    пак сравнявате краставици с домати!
  • 4
    4
    До 3
    Питнатцят доларов максимальная!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!