Ким Чен-ун представи мерки за укрепването на военноморската мощ на Северна Корея

2
Това е станало по време на обиколка на новострояща се военноморска база
Това е станало по време на обиколка на новострояща се военноморска база Снимка: БГНЕС

Това е станало по време на обиколка на новострояща се военноморска база

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун акцентира върху значението на укрепването на военноморските сили по време на инспекция на новострояща се военноморска база, съобщи държавната медия КЦТА. Той подчерта, че страната скоро ще разполага с големи бойни кораби и подводници, които не могат да използват съществуващите съоръжения за акостиране. Поради това изграждането на нова военноморска база е от ключово значение за управлението на тези съвременни военни съдове.

Ким Чен-ун наблегна на необходимостта от създаване на модерна военноморска инфраструктура, която да може да управлява оръжейните системи на бойните кораби. Освен това той представи предложения за внедряване на противовъздушни системи и системи за брегова отбрана с цел защита на новото пристанище.

При отделно посещение на корабостроителница, лидерът нареди увеличаване на националните инвестиции в корабостроителната индустрия, като целта е ускоряване както на непосредствените задачи, така и на дългосрочните планове за развитието на сектора. В тази връзка, Ким Чен-ун подчерта необходимостта от полагане на стабилни основи за бъдещото развитие на корабостроенето в Северна Корея.

Освен това, в рамките на своите инспекции, севернокорейският лидер посети и обект от отбранителната промишленост, където изтъкна важността на модернизацията на производството на боеприпаси. Според него, този процес е от решаващо значение за гарантиране на националната сигурност и устойчивостта на отбранителната индустрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари