Километрични опашки от автомобили при Дунав мост

1
Очаква се трафикът на границата при Русе да остане натоварен до късно вечерта
Очаква се трафикът на границата при Русе да остане натоварен до късно вечерта Снимка: Бисер Тодоров / БТА

Очаква се трафикът на границата при Русе да остане натоварен до късно вечерта

Километрични опашки от автомобили блокираха днес следобед района около граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при град Русе. Трафикът беше засечен по булевардите "България" и "Тутракан", където автомобилите изчакват повече от час, за да преминат през границата. Ситуацията значително затруднява движението, което се регулира от полицейски екипи. Очаква се натовареният трафик да продължи до късно вечерта.

Освен задръстването от леки автомобили, сериозна опашка се е образувала и от тежкотоварни камиони извън граничната зона. За останалите камиони е осигурен престой на буферния паркинг, където изчакването достига до шест часа.

За изминалото денонощие, през "Дунав мост" са преминали общо 1927 камиона в двете посоки, от които 923 са влезли в България, а 1004 са напуснали страната, съобщиха от граничния пункт.

Припомняме, че на 10 юли тази година започна основният ремонт на българския участък на "Дунав мост", който е на повече от 70 години. В резултат на строителните дейности движението в естакадната част на моста се извършва в едната лента на участък с дължина 200 метра. Поради ремонтите, служителите на "Гранична полиция" са ангажирани с контрола и регулирането на движението в зоната на строителните работи.

Граничните власти апелират шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да следват стриктно указанията на полицейските служители, за да се избегнат инциденти и допълнителни забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Куролап Зеленски
    Когато обесят киевската нашмъркана маймуна и продажните ДеБил-ПеПерасти бъдат изринати в мръсния канал,всичко ще се оправи!
  • -5
    10
    Куросмук Путин
    Като падне Путин и нашите продажни слуги на Кремъл бъдат изринати в мръсния канал, всичко ще е се оправи.
  • 9
    9
    Трафик
    Румънците се прибират. Карат като луди по бул. България. А мостът вход-изход е само един.
  • 10
    8
    русе
    Магистралата е 400км - от Русе до Маказа, която е част от транс европейска магистрала, но мисирките мълчат от 5 години по този въпрос!!!
  • 7
    7
    НОВИНА. Купата на Новините
    Прелюбодейците, официално са съпруг и съпруга. Прелюбодейката вече е с фамилията на усперменителият на града. Да им пожелаем плододатност на изневерниците, и да си плащат на време издръжките към ссс екссс съпрузите/гите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари