Километър и половина е опашката от камиони на Дунав мост

2
Трафикът на леки автомобили е нормален в посока Румъния
Трафикът на леки автомобили е нормален в посока Румъния Снимка: БТА

Трафикът на леки автомобили е нормален в посока Румъния

Около километър и половина е опашката от тежкотоварни автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе днес по обед, съобщи БТА. Останалите камиони изчакват основно в зоната на буферния паркинг, където времето за престой достига около 24 часа. Тази ситуация създава значителни затруднения за шофьорите и търговските потоци в региона.

Според информацията от граничния пункт, за последното денонощие през съоръжението са преминали общо 1686 товарни автомобила в двете посоки. От тях, 696 камиона са влезли в България, а 990 са напуснали страната. Натоварването на граничния пункт остава високо, като дългото изчакване на камионите продължава да е сериозен проблем за транспортния сектор.

Докато трафикът на тежкотоварни автомобили е натоварен, движението на леки коли в посока Румъния протича относително нормално. Шофьорите на леки автомобили изчакват между пет и 10 минути, за да преминат по моста, като от граничния пункт предупреждават, че се очаква движението на коли да се засили в следобедните часове.

Причина за задръстването - ремонт на българския участък на моста

Основният ремонт на българския участък на "Дунав мост", който започна на 10 юли тази година, е основната причина за натрупването на камионите и забавянето на трафика. В участък от 200 метра в естакадната част на моста движението се извършва само в едната лента. Служителите на "Гранична полиция" активно регулират потока на превозните средства в района на строително-монтажните дейности, но въпреки техните усилия, времето за изчакване остава дълго.

Призиви за спазване на правилата

Граничните власти отправиха призив към шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението. Нарушенията на тези правила могат да доведат до допълнителни забавяния и дори до инциденти, което би усложнило още повече ситуацията на и без това претоварения пункт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Ехооуууу
    ТИРавджиите имат време и за една чишка да ударят в село Нисово. Там поне има зелени и тучни ливади на които да си полегнат за 10-15 часа престой преди да минат Данюбето.
  • 1
    1
    Алооо
    Министъра де си бе путка майна?????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари