Киър Стармър e новият премиер на Великобритания

0
Той заяви, че ще трябва да се справи с редица предизвикателства, включително икономически, социални и международни въпроси
Той заяви, че ще трябва да се справи с редица предизвикателства, включително икономически, социални и международни въпроси Снимка: БГНЕС

Той заяви, че ще трябва да се справи с редица предизвикателства, включително икономически, социални и международни въпроси

Киър Стармър официално зае поста министър-председател на Великобритания след посещение при крал Чарлз III в Бъкингамския дворец, съобщи Би Би Си. С това събитие Стармър става 58-ият министър-председател на Обединеното кралство.

Първата реч на новия премиер

След срещата с краля, Стармър произнесе своята първа реч пред събралите се тълпи на „Даунинг стрийт 10“. Множество хора, включително лейбъристи и поддръжници на новия премиер, се събраха, за да чуят думите му и да изразят подкрепата си.

Възгласи на благодарност и призив за единство

Пред ликуващите тълпи, Стармър започна с проста, но мощна благодарност: „Благодаря“. Той продължи, като отбеляза: „Сега страната ни гласува решително за промяна и национално обновление“. В своето изказване, новият премиер подчерта необходимостта от единство и съвместни усилия, призовавайки всички британци: „Трябва да вървим заедно напред“.

Ново начало за Великобритания

Изборът на Киър Стармър като премиер отбелязва нова глава в политическата история на Великобритания. Лейбъристката партия, водена от Стармър, спечели изборите с обещания за промяна и обновление, и сега предстои да се види как новото правителство ще изпълни тези обещания.

Реакции и очаквания

Събитието бе посрещнато с ентусиазъм от поддръжниците на лейбъристите, които се надяват на по-добро бъдеще за страната под ръководството на Стармър. В своите първи действия като премиер, Стармър ще трябва да се справи с редица предизвикателства, включително икономически, социални и международни въпроси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари