КЕВР решава за цената на природния газ

1
Комисията трябва да се произнесе окончателно дали природният газ ще поевтинее с 1,28% през юли
Комисията трябва да се произнесе окончателно дали природният газ ще поевтинее с 1,28% през юли Снимка: БГНЕС

Комисията трябва да се произнесе окончателно дали природният газ ще поевтинее с 1,28% през юли

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще се произнесе с решение по заявлението от "Булгаргаз" за утвърждаване на цена за юли на природния газ на закрито заседание днес, предвижда дневният ред на регулатора.

По време на откритото заседание в КЕВР по темата изпълнителният директор на дружеството Веселин Синабов каза, че към 26 юни се запазва първоначално заявената цена за юли от "Булгаргаз", която е с 1,28 процента по-ниска от действащата през юни, предава БТА. Той посочи, че в заявлението си до КЕВР дружеството е предложило за утвърждаване цена на природния газ за юли от 58,79 лева за мегаватчас (MWh).

От днес влизат в сила и цените в сектор "Електроенергетика" и "Топлоенергетика" за следващия едногодишен ценови период от 1 юли 2024 г. до 30 юни 2025 г., след като регулаторът вчера ги утвърди.

След отчитане на всички ценообразуващи елементи и прилагане на методиката за ценообразуване КЕВР утвърди средно увеличение на цената на електроенергията за битовите потребители с 1,77 процента.

За клиентите на "Електрохолд" цената нараства с 3,10 процента, на ЕВН - с 1,85 на сто, а за клиентите на "Енерго Про" тя намалява с 0,49 процента. В тези цени са включени и цените за мрежовите услуги.

През следващата година цените на топлофикационните услуги за битовите клиенти за цялата страна ще бъдат по-ниски средно с 8,47 процента.

Със 7,02 процента по-малко ще плащат потребителите на "Топлофикация София". По-ниска със 7,81 на сто е цената за клиентите на "ЕВН България Топлофикация". В Плевен поевтиняването е 7,14 процента, а най-голямото е за "Топлофикация-Бургас" АД - 14,11 на сто. Във Варна спадът на цената е 3,74 процента, във Враца - 11,35 на сто, във Велико Търново - 2,44 процента. В Разград намалението е 9,94 на сто, в Русе -11,98 процента, в Перник - 7,20 на сто, в Сливен - 10,41 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари