„Катерица“ - от стена за малкия Вихрен до малък бизнес в Русе

1
Мартин създава уникални дървени съоръжения за детски игри и приключения
Мартин създава уникални дървени съоръжения за детски игри и приключения

Мартин създава уникални дървени съоръжения за детски игри и приключения

Катерица – успешната семейна фирма на Мартин Маринов – произвежда дървени спортни съоръжения и детски площадки, като започва от съвсем прост проект: катерачна стена, създадена за неговия син Вихрен. Името на фирмата, създадена през 2021 година, е вдъхновено от любовта на децата към катеренето и символизира активност и движение.

„Синът ни беше едва на годинка, когато на морето видях интересни дървени парчета, изхвърлени на брега от вълните. Вдъхновен от тях, създадох първата детска стена за катерене. Впоследствие и приятели поискаха такива съоръжения, и проект след проект, достигнахме до създаването на цели детски стаи, центрове за игра и паркови пространства“, разказва Мартин, цитиран от Economic.bg.

Въпреки че по образование е счетоводител, а по професия актьор и треньор по муай тай, Мартин намира вдъхновение в работата с дърво и създаването на нещо полезно за децата и техните семейства. Той споделя, че мотото на фирмата е „Отговаряме на нуждите, а не създаваме продукти просто за продажби“.

Работата му се характеризира с много ентусиазъм и творчески подход, особено когато става дума за проекти, които предизвикват детското въображение и способността им да се развиват физически. От катерачната стена до цялостни приключенски паркове, компанията му намира своето място и в по-големи проекти като тези в обществени паркове.

Една от най-интересните площадки, реализирана от „Катерица“, е в Пловдив, където създадоха уникално място за детски игри, използвайки предизвикателния терен за допълнителен творчески импулс. Според Мартин, тази работа е истинска мисия, чиято цел е да предложи нова перспектива за развитие на децата, зависими от дигиталните технологии.

Семейната фирма инвестира всичко в подобряване на оборудването и професионалното развитие. Въпреки голямата заетост, Мартин намира удовлетворение в това, че участва лично във всеки етап от създаването на проектите, като същевременно развива компанията на национално ниво и с планове за износ в чужбина.

„Искам всички да знаят какво е „Катерица“. Мечтая за детски и спортни пространства, които наистина носят стойност и създават незабравими преживявания за децата и техните семейства“, споделя Мартин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Травматологията
    Тези талашити направи си сам, имат ли Сертификат за качество и одобрение CE? Коя е регистровата компания издала Сертификатите? Или е ЧЕРНА ИКОНОМИКА а?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари