Късо съединение предизвиква пожар в село Тръстеник

0
Пожарникари реагират на инциденти в Русе и село Тръстеник
Пожарникари реагират на инциденти в Русе и село Тръстеник Снимка: Асен Игнатов / Архив

Пожарникари реагират на инциденти в Русе и село Тръстеник

Екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Русе са се отзовали на два сигнала през последното денонощие, демонстрирайки бързата реакция на службите при различни ситуации.

В 11:35 часа вчера, служители от Първа районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) са се отзовали на повикване в квартал "Новата махала" в град Русе. Там те са потушили възникнал пожар от горящи отпадъци в стая на изоставена сграда. Благодарение на бързата намеса на екипа, инцидентът е овладян преди да се разпространи и да причини по-сериозни щети.

По-късно същия ден, между 12:18 и 15:40 часа, по-мащабна операция е проведена в село Тръстеник. Екипи от РСПБЗН - Две могили и Специализирания отряд за спасителни операции и дейности (ССОД) - Русе са работили съвместно по потушаването на пожар в селскостопанска постройка.

При пристигането си на място, пожарникарите са установили, че покривната конструкция на обора е рухнала, а огънят е обхванал гредите в стените. Въпреки усложнената ситуация, екипите са успели да овладеят пожара, но не без последствия. Инцидентът е нанесъл щети по електрически уреди, доилна техника, врати и прозорци на сградата.

Според първоначалните оценки на специалистите, вероятната причина за възникването на пожара е късо съединение в електрическата инсталация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари