Късо съединение подпали къща в Пиргово

0
Четири инцидента мобилизираха русенските огнеборци за денонощие
Четири инцидента мобилизираха русенските огнеборци за денонощие Снимка: Архив

Четири инцидента мобилизираха русенските огнеборци за денонощие

Четири инцидента ангажираха екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Русе през изминалото денонощие.

Първата намеса на огнеборците е била в село Пиргово, където служители от Сектор "Специализирани оперативни дейности" (ССОД) - Русе са работили в продължение на почти шест часа. От 08:30 до 14:20 часа екипът, оборудван с автовишка, се заел с премахването на опасни дървета в населеното място.

По-късно същия ден, отново в село Пиргово, се разразил пожар в частен дом. Инцидентът е докладван в 16:55 часа, а екипи от Първа районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) са реагирали незабавно с два специализирани автомобила. Огънят обхванал стая на първия етаж и се разпрострял до пода на втория етаж. Специалистите предполагат, че причината за възпламеняването е късо съединение. За щастие, при инцидента няма пострадали. Огнеборците са работили по потушаването на пожара до 19:55 часа, съобщиха от МВР - Русе.

В полунощ екип на Втора РСПБЗН - Русе се отзовал на сигнал за горящи отпадъци в квартал "Възраждане" на град Русе. Пожарникарите успешно овладяли ситуацията, без да има засегнати граждани.

Последният инцидент за денонощието е регистриран в ранните сутрешни часове. Екип на РСПБЗН - Бяла е бил изпратен да потуши пожар в микробус, възникнал между селата Стърмен и Ценово. И при този случай няма данни за пострадали хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари